Golgheterul all-time al naţionalei e şi el de acord cu naturalizarea: "Trebuie să fim şi noi deschişi"



022 октября 2015

 

**VIDEO** Golgheterul all-time al naţionalei e şi el de acord cu naturalizarea:

Naţionala României se pregăteşte pentru turneul final din Franţa şi FRF pare interesată să naturalizeze jucători care să ajute echipa să îndeplinească obiectivul: ieşirea din grupe.

Chiar dacă are una dintre cele mai importante academii de jucători din România, Gică Hagi, golgheterul all-time al naţionalei, s-a declarat şi el de acord cu acest proces şi l-a dat exemplu pe William De Amorim, mijlocaşul ofensiv de la Astra Giurgiu.

"De ce să nu naturalizăm, dacă e o alternativă şi avem un jucător important, cum e de exemplu De Amorim, că joacă de foarte mulţi ani la noi. Toată lumea s-a dus pe drumul acesta, de ce să n-o facem şi noi?

Şi noi trebuie să fim deschişi, dar el trebuie să fie un jucător competitiv, să fie mai bun ca al nostru, care a venit şi care s-a adaptat la noi şi care poate aduce un bine României", a comentat "Regele".

În ultimii ani, s-a vorbit de naturalizarea unor jucători ca Eric de Oliveira, William De Amorim sau Kehinde Fatai. Niciunul dintre ei nu a devenit însă eligibil pentru a juca în naţionala României.

Hagi a vorbit şi despre calificarea României la Euro, după o pauză de 8 ani, şi exclude varianta ca Anghel Iordănescu să plece de la cârma naţionalei.

"A trecut presiunea, trebuie să facă o echipă să joace fotbal. Să aibă curaj, să aibă tupeu. Să joace frumos, agresiv, cu spirit ofensiv. Se poate face, poate alege jucătorii cei mai buni. Stilul de joc, antrenorii îl crează. Ei și conducătorii", a adăugat antrenorul Viitorului.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑