Semifinală specială pentru Alvaro Morata. Va reveni pe Bernabeu, după ce Real n-a obținut clauza dorită



**Semifinală specială pentru Alvaro Morata.** Va reveni pe Bernabeu, după ce Real n-a obținut clauza dorită

Dubla manșă dintre Real Madrid și Juventus Torino, din semifinalele UEFA Champions League, va avea o încărcătură specială pentru Alvaro Morata.

Atacantul campioanei Italiei se va afla față în față cu clubul care l-a crescut din 2008 și la care a debutat în fotbalul mare. După ce a trecut pe la copiii lui Atletico Madrid (2005–2007) și Getafe (2007-2008), atacantul a ajuns la juniorii lui Real Madrid. A făcut pasul în 2010 la Real Madrid B, unde a jucat timp de 3 ani (83 de meciuri, 45 de goluri), iar la echipa mare a debutat pe 12 decembrie 2010.

22 de milioane de euro a plătit Juventus în vara lui 2014 pentru transferul lui Alvaro Morata.

În acest sezon, spaniolul a marcat 11 goluri în 39 de meciuri (1.808 minute) jucate pentru Juve în toate competițiile.

Real Madrid a anticipat o întâlnire cu torinezii pe plan continental și a încercat să introducă în contract o clauză care să îi interzică să joace împotriva clubului care l-a vândut, dacă albii aveau să joace cu Juventus în cupele europene. Italienii au refuzat, la fel cum au făcut și în privința unei alte clauze, care le interzicea să îl vândă pe Alvaro Morata la Barcelona.

Chiar dacă reușeau să obțină acordul torinezilor în privința interdicției de a-l folosi pe Morata în meciul direct, madrilenii aveau șanse mici ca măsura să fi acceptată de UEFA. În sezonul trecut, forul continental a invalidat o clauză asemănătoare din contractul de împrumut al lui Thibaut Courtois de la Chelsea la Atletico Madrid.

În schimb, Real și-a păstrat opțiunea de a-l cumpăra înapoi pe atacant, pentru următoarele două sezoane. Pentru vara lui 2015, prețul lui Alvaro Morata pentru o reîntoarcere pe Bernabeu este de 30 de milioane de euro. Dacă Real își va exercita opțiunea în 2016, va trebui să achite 35 de milioane de euro. 

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑