Lecție de viață de la Zlatan Ibrahimovic: "Eu sunt exemplul viu"**VIDEO** Lecție de viață de la Zlatan Ibrahimovic:

Zlatan Ibrahimovic se întoarce, miercuri, în orașul său natal, Malmo și joacă pentru PSG împotriva echipei unde a crescut și unde a debutat în fotbalul profesionist, în anul 1999.

Înaintea acestei partide, cel mai bun marcator din istoria naționalei Suediei (62 de goluri în 111 meciuri) a avut un discurs motivator, în care s-a dat drept exemplu pentru tinerii care pot răzbi în viață cu ajutorul fotbalului.

"Indiferent ce faci, poți reuși. Iar eu sunt exemplul viu pentru asta", afirmă atacantul care a crescut într-un cartier mărginaș din cel de-al treilea oraș ca mărime din Suedia. În adolescență, a fost la un pas să se lase de fotbal, pentru a munci în portul din Malmo, dar a continuat cu sportul, în cele din urmă.

Circa 10.000 de oameni vor urmări meciul în piața centrală din orașul Malmo, acolo unde Zlatan Ibrahimovic a rezervat spațiul și a amplasat un ecran uriaș.

"Am o responsabilitate mare. Joc fotbal și mă văd ca un exemplu demn de urmat pentru oamenii care vin din astfel de zone. Nu doar de aici, ci din toată Suedia. În opinia mea, cheia este să fii tu însuți. Am fost eu însumi din prima zi, nu m-am schimbat pentru nimic. Când am primit un contract mare, nu m-am schimbat. Când am devenit mai popular, nu m-am schimbat. Când am ajuns la un club mai mare, nu m-am schimbat. Stau aici și sunt aceeași persoană pe care o vedeți în pozele cu mine de pe întregul stadion. Exact aceeași persoană. Singura diferență este că azi am 34 de ani, iar pe atunci nu mai știu, dar să spunem că eram tânăr.", a declarat Zlatan Ibrahimovic, la conferința de presă dinaintea meciului Malmo - PSG.

"În orice moment, încerc să fiu eu însumi și acesta e exemplul care ar trebui luat. Chiar dacă ești diferit, ai un trecut diferit și nu ești dintr-un mediu ușor, ca să îi spun așa, tot poți reuși în viață. Indiferent ce faci, poți reuși. Iar eu sunt exemplul viu pentru asta.", a adăugat atacantul suedez.

Tatăl lui Ibrahimovic este bosniac musulman, iar mama lui este catolică, din Croația. Cei doi s-au stabilit încă din tinerețe în Suedia, unde s-au și cunoscut, de altfel. Născut la Malmo, Zlatan a început să joace fotbal la vârsta de 6 ani și a crescut la cluburile din localitate, Malmo BI (actualul FC Rosengard 1917, după numele cartierului) și FBK Balkan, iar ca profesionist a debutat la Malmo FF, în 1999. La Ajax Amsterdam a ajuns în 2001, pentru o sumă de transfer echivalentă cu 8,7 milioane de euro (80 de milioane de coroane suedeze la vremea respectivă). 

Ibrahimovic (34 de ani) este eroul Suediei, după ce a calificat echipa națională la Campionatul European din 2016, marcând 3 dintre cele 4 goluri din barajul cu Danemarca, două dintre ele în returul de pe terenul rivalilor.

În tur, PSG a învins-o pe Malmo cu 2-0.

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИsports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑