Pilotul canadian Jacques Villeneuve revine în competiţiile cu motoare



027 февраля 2014

 

Jacques Villeneuve revine în competiţiile cu motoare. Pilotul canadian va evolua în acest sezon în cursele de Indycar pentru echipa Schmidt Peterson Motorsport. Fostul campion mondial în Formula 1 are planuri mari şi este pregătit să câştige un titlu în competiţia din Statele Unite.

Jacques Villeneuve, în vârstă de 42 de ani, şi-a început cariera în IndyCar în 1994, iar în 1995 a câştigat titlul de campion. După performanţa obţinută acum 19 ani, canadianul a anunţat că vrea să revină competiţiile de IndyCar iar prima cursă la care ar putea participa este cea de pe circuitul de la Indianapolis.

"M-am gândit mult înainte să iau această decizie. A fost cea mai importantă cursă din viaţa mea, în 1995, a fost un adevărat succes pentru mine, care mi-a oferit posibilitatea să evoluez în Formula 1. Dacă era să câştig o singură cursă în toată cariera, la fel, era să aleg Indy 500 pentru că e una din cele mai frumoase curse din sporturile cu motor", a declarat pilotul Jacques Villeneuve.

Pilotul canadian şi-a început evoluţiile în Marele Circ în 1996 iar un an mai târziu a cucerit primul şi singurul titlul de campion mondial în Formula 1. În 2006, Villeneuve s-a retras din cursele cu monoposturi şi participat în NASCAR, Nationswide sau chiar la cursa de 24 de ore de la Le Mans.

"Nu m-am gâdint niciodată să mă las definitiv de curse, pentru că nu e atât de uşor. Eu sunt pilot. Mie îmi place să conduc. Am fost şi sunt dependent de adrenalină", a adăugat pilotul.

Jacques Villeneuve este fiul renumitului pilot de Formula 1 Gilles Villeneuve, care a decedat în 1982 într-un accident suferit în calificări pentru Marele Premiu al Belgiei. Villeneuve junior este al treilea pilot din lume, după Mario Andretti şi Emerson Fittipaldi care a reuşit să câştige titlul de campion în cursele de CART, Indy500 şi Formula 1.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑