Un vis a devenit realitate: Luptătorul Eugen Nedealco s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio




Calificat pentru Jocurile de la Rio și revenit în țară, luptătorul de stil liber Eugen Nedealco a mărturisit că a visat de mic copil să ajungă la Olimpiadă.
Potrivit sportivului, calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro reprezintă rezultatul muncii sale pe tot parcursul carierei. Nedealco  la turneul din Mongolia.
Eugen Nedealco a revenit la Chişinău din Mongolia, unde a obţinut mult râvnita cotă olimpică. Luptătorul de stil liber, în vârstă de 26 de ani, a ocupat locul trei în categoria de greutate de până la 74 de kilograme.
"Acesta a fost visul meu din copilărie. Am mers mult spre performanța aceasta. Acum a venit timpul, când visul meu a devenit realitate. MUSCA A fost foarte greu, dar cum se spune, munca dă roade", a mărturisit sportivul.
În duelul decisiv pentru cota olimpică sportivul originar din satul Tomai, raionul Ceadâr-Lunga, l-a învins pe ucraineanul Oleg Beloţerkovski.
"În timpul cantonamentul de la Kiev el m-a învins. Înainte de luptă i-am spus antrenorului meu că nu ştiu ce să fac, deoarece pierdeam în faţa lui. Antrenorul mi-a sugerat să lupt aşa cum ştiu eu", a mai spus el.
"Este rezultatul muncii lui. Nu e vorbă de nici un fel de surpriză. Înainte de asta el a câştigat două turnee mari, în Bulgaria şi la Moscova", a precizat antrenorul luptătorului, Alexandru Zubrilin.
"Ştiind starea luptătorilor, în cel mai rău caz o calificare, iar în cel mai bun caz - trei calificări. Aproximativ suntem în această situaţie", a menționat antrenorul lotului naţional de lupte, Ruslan Bodișteanu. 
La turneul de calificare din Mongolia s-au încununat cu succes și eforturile unui alt luptător moldovean. Este vorba de Nicolae Ceban, care a obținut calificarea în categoria de greutate de până la 97 de kilograme.
În perioada 5-9 mai luptătorii noştri vor participa, în Turcia, la ultimul turneu de calificare pentru Jocurile Olimpice din Brazilia.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑