Cel mai bun jucător al Naționalei Egiptene de tenis a avut probleme la intrarea in Moldova



 

Naționala Egipteană de tenis, care urmează să joace cu Moldova în Cupa Davis, era cât pe ce să rămână fără cel mai bun jucător al său. Mohammed Saffat le-a provocat grănicerilor moldoveni bănuieli și a fost reținut mai bine de o oră. Tenismanul egiptean a putut pleca din aeroport abia după intervenția președintelui Federației moldovenești, Marina Tauber.

Naționala egipteană de tenis a venit la Chișinău sâmbătă, fără liderul său. Cel mai bun jucător al oaspeților, Piramid Mohammed Saffat, s-a alăturat echipei luni. La aterizarea pe aeroportul Chișinău el a fost, însă, reținut mai bine de o oră.
Mohammed Saffat, Jucător Al Naționalei Egiptene De Tenis: «Grănicerilor moldoveni le-a provocat bănuieli faptul că naționala noastră a venit lsa Chișinău sâmbătă, iar eu – ceva mai târziu, pentru că am evoluat la un turneu din Germania. Grănicerii moldoveni au avut o atitudine binevoitoare, ei își făceau lucrul lor. Problema apărută a fost repede soluționată de președintele Federației moldovenești de tenis, Marina Tauber. Prima dată pățesc așa ceva. N-am mai fost reținut în niciun aeroport din lume. Dar nu mi-am făcut griji prea mari, pentru că viza mea e în regulă».
Cel mai bun tenisman moldovean a revenit din ultimul său turneu fără peripeții. Nimeni și nimic nu ar trebui, deci, să împiedice naționala noastră să învingă Egiptul în meciul din prima rundă a Zonei euro-africane a Cupei Davis.
Seria de meciuri dintre Moldova și Egipt se va desfășura timp de trei zile, începând de pe 31 ianuarie, pe terenul Sălii polivalente din Chișinău. Moldova depășește Egiptul cu 28 de locuri în raiting-ul mondial pe echipe. În clasamentul individual ATP, Radu Albot ocupă poziția 167, pe când Mohammed Safat locul 203. Primul și deocamdată singurul meci dintre Moldova și Egipt în Cupa Davis s-a desfășurat 2001, atunci când urmașii faraonilor au obținut o victorie categorică, cu 5 la 0.
ALEXANDR BOTNARI, IURIE CUȚU, PENTRU COTIDIAN
 

Источник – TV7


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑