Record și multe accidente în etapa de Indycar de la Fontana



 

**VIDEO** Record și multe accidente în etapa de Indycar de la Fontana

Etapa cu numărul 11 din Indycar a adus accidente pe bandă rulantă şi un nou record în circuit: 80 de schimbări de lider.

În Fontana, piloții au făcut spectacol şi au depăşit performanța din 2001, când s-au produs 73 de schimbări pe primul loc. Cursa de 3 ore a oferit și numeroase accidente. După 135 de tururi din totalul de 250, tensiunea și-a cerut tribut. Helio Castroneves a fost prins la mijloc de Briscoe și de Power, a pierdut controlul și a lovit parapetul ovalului din Fontana.

După alte 24 de tururi, un alt contact a bulversat întrecerea din California. Patronul pilot Ed Carpenter a pierdut controlul și l-a blocat la parapet pe coechiperul Joseph Newgarden. Deși a plecat din pole-position, francezul de la Penske, Simon Pagenaud, a încheiat pe 9 pe neultralizare.

Chiar în ultimul tur s-a produs cel mai dur accident. Ryan Briscoe și Ryan Hunter Reay au intrat în contact, iar incidentul a amintit de tragedia din 2011, când Dan Wheldon și-a pierdut viața în Las Vegas. Din fericire, cei doi Ryan au avut noroc.

Graham Rahal (foto) a câștigat cursa, iar americanul a obținut al doilea succes al carierei, după 7 ani. La general, Juan Pablo Montoya are 46 de puncte, în fața lui Will Power. A 12-a cursă e programată la Milwaukee, pe 12 iulie.

Foto: indycar.com

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑