У сборной Молдовы U-21 только математические шансы на выход на Евро-2015 в Чехию



020 ноября 2013

Echipa naţională de fotbal tineret sub 21 de ani a Moldovei a reuşit o frumoasă victorie, 3-0 contra Lituaniei, în partida disputată în grupa preliminară pentru calificarea la turneul final european, rezervat acestei categorii de vârstă. Victoria ne bucură şi ne conferă şanse matematice de a ajunge în play-off. Conform regulamentului de desfăşurare, în faza preliminară sunt 10 grupe de câte 5 sau 6 echipe. Doar 7 formaţii vor accede la turneul final, alături de Cehia, ţara organizatoare.

UEFA a decis ca liderele din fiecare grupă, la care se adaugă cele mai bune patru formaţii de pe locul secund, să se întreacă apoi într-un baraj tur-retur. Moldova nu poate spera la primul loc, cu Anglia în pole-position, dar este pe poziţia secundă, ceea ce ne face să calculăm şi să comparăm cu celelalte linii de clasament. Cum Moldova este într-o grupă de şase formaţii, pentru echivalenţă, rezultatele înregistrate în meciurile directe cu ultima clasată, San Marino în cazul nostru, se vor anula. Vom pierde deci 6 din cele 13 puncte, în clasamentul virtual al locurilor 2.

Rusia a jucat şi ea odată cu Andorra, în grupa a doua, şi i se scad 3 puncte. Iată cum arată în acest moment clasamentul pentru play-off, în care includem doar formaţiile de pe locul 2 în grupele preliminare:

1. Rusia 13 puncte din 6 jocuri

2. Islanda 12 puncte, 5 jocuri

3. Austria 12 p, 5 j

4. Olanda 10 p, 4 j

5. Turcia 10 p, 5 j

6. Serbia 10 p, 5 j

7. Elveţia 9 p, 5 j

8. Israel 9 p, 5 j

9. Muntenegru 8 p, 5 j

10. Moldova 7 p, 5 j

Fiecare formaţie va acumula până la finalul campaniei un total de 8 jocuri. Moldova va mai juca în două deplasări, ci Finlanda şi Lituania, echipe pe care le-am învins la Tiraspol. Ultimul meci va fi chiar pe teren propriu, împotriva Angliei, care are 3 puncte mai mult decât noi, dar şi un meci mai puţin disputat. În cazul acumulării a 9 puncte în ultimele trei meciuri, Moldova poate spera îndreptăţit la intrarea în cele patru locuri care duc la baraj. Preliminariile vor continua pentru noi în perioada 1-5 iunie 2014, când sunt legate două deplasări, în Finlanda şi Lituania.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑