Andrei Cojocari: Nu credeam că în Kazakhstan jucătorii au salarii atât de mari



Mijlocaşul Daciei, Andrei Cojocari, a revenit în componenţa dacilor după ce a fost la probe la Irtysh.

El a vorbit despre cantonamentul cu echipa kazahă, despre şansele de a trece de la Chişinău la Pavlodar, despre banii mari care circulă în fost republică sovietică, precum şi despre includerea sa în componenţa lărgită a naţionalei Moldovei.

- Andrei, câteva săptămâni nu ai fost în componenţa Daciei, care este motivul? Cât e de adevărată informaţia că ai fost în probe la Irtysh, care este diţinătorul titlului în Kazakhstan?

- Vreu să spun că mi-a fost dor de băieţi şi de staff-ul de antrenori. Avem la Dacia un colectiv foarte bun. În timpul vacanţei am avut o propunere de a trece în altă echipă, într-un alt campionat. Drept rezultat am plecat la probe la Irtysh şi am petrecut cantonamentul cu ei în Turcia. Din câte am înţeles, m-am manifestat destul de bine şi i-am plăcut antrenorului, dar sunt câteva chestiuni din cauza cărora am revenit deocamdată la Dacia, cu care am semnat contractul. Am avut drept scop să mă prezint cât mai bine şi am îndeplinit acest obiectiv, judecând după discuţia cu antrenorul. Posibil în viitorul apropiat voi trece la Irtysh.

- Cât de greu a fost la cantonamentul din Turcia?

- Am nimerit la primul cantonament şi, precum vă daţi seama, 90% din lucru a fost fizic. A fost un cantonament foarte dificil, care l-am combinat şi cu meciurile amicale. În primul rând sunt bucuros că am rezistat. În al doilea rând îmi pare bine că m-am manifestat foarte bine, iar în al treilea rând peste o zi treceam teste fizice, în care ocupam de fiecare dată unul dintre primele 5 locuri.

- Dacă e să comparăm perioadele de pregătire de la Dacia şi Irtysh, atunci care sunt principalele diferenţe?

- În principiu diferenţe nu-s. Doar că echipele noastre îşi acumulează condiţia fizică în Moldova, iar în Turcia pleacă doar pentru a face practică de joc. În Kazakhstan însă în perioada de iarnă temperaturile ajung până la -35. O perioadă ei s-au antrenat acasă în sală, dar fotbaliştii nu se simt prea bine în asemenea condiţii. De aceea practic toate echipele din Kazakhstan au câteva cantonamente în Turcia: unul fizic, al doilea pe jumătate fizic, pe jumătate pentru joc, al treilea doar pentru meciuri. La moment băieţii au fost eliberaţi şi, din câte am înţeles, vor avea al doilea cantonament pe 27 ianuarie.

- Câte kilograme ai lăsat în timpul cantonamentului cu kazahii?

- La moment cântăresc 78 de kilograme. Pentru mine e masa ideală. Până la cantonamentul în Turcia cântăream 82.5 kg. De obicei în timpul vacanţei acumulez câteva kilograme în plus, dar acum totul e în regulă.

- Infirmă sau confirmă zvonurile despre salariile fabuloase din campionatul Kazakhstanului...

- Dacă sincer, din discuţiile cu băieţii am înţeles că sumele într-adevăr sunt destul de serioase şi uneori chiar miră. Niciodată nu mi-am închipuit că în Kazakhstan echipele pot avea un asemenea buget. Dacă echipele din Moldova ar dispune cel puţin de o cincime din banii echipelor din Kazakhstan, atunci nivelul funcţional al echipelor ar creşte simţitor. Fotbaliştii noştri nu ar tinde să plece din Moldova, unde într-adevăr circulă sume fabuloase.

- Antrenorul principal a selecţionatei Moldovei, Ion Caras, te-a inclus în lista lărgită a echipei naţionale. De la cine şi când ai aflat despre acest lucru?

- M-a sunat tatăl şi mi-a spus că a auzit la televizor această veste. Am fost plăcut surprins. Evident, ca şi orice fotbalist, îmi doresc să joc pentru selecţionată. Dacă voi fi chemat, atunci voi face tot posibilul pentru ca echipa naţională să obţină un rezultat bun.

- Moldova va juca un amical contra Kazakhstanului - ţara în care joacă şi Irtysh, la care ai fost în probe. Ce ne aşteaptă în acest meci?

- Din câte am auzit, selecţionata din Kazakhstan şi-a ridicat simţitor nivelul în ultimul timp. Au apărut fotbalişti tineri de perspectivă. Încă nu am văzut această echipă în acţiune. Dacă e să judecăm după rezultatele precedente, atunci Kazakhstan a fost întotdeauna outsider-ul grupelor. La moment multe lucruri s-au schimbat şi kazahii ar putea să ne prezinte surprize. Nu pot spune ce anume ne aşteaptă în meciul contra lor, dar în tot cazul voi fi bucuros să particip. Aş vrea să mă prezint din perspectiva cea mai bună şi să văd de ce sunt în stare la acest nivel. Pentru mine e foarte păcut să-mi reprezint ţara.

- Partenerii tăi de la Dacia abia îşi refac condiţia fizică, în timp ce tu deja eşti gata la acest capitol. Nu-i aşa?

- Nu trebuie să mă opresc la cele obţinute. Voi continua să mă menţin în condiţia optimă şi să sperăm că acest lucru ne va ajuta în campionat. Dacă voi rămânea la echipă, voi face tot posibilul pentru ca Dacia să obţină un loc cât mai bun.

fcdacia.md.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑