Cluburile de fotbal din Moldova nu adoptă fotbalul feminin



Dacă în urmă cu doar câţiva ani cluburile cu renume din Europa nu erau interesate în secţiile de fotbal feminin, acum, la început de 2013, putem aduna o colecţie de cluburi emblematice care au formaţii feminine, iar această strategie atrage multe fete, nu doar pentru a practica sportul rege, cât şi în tribune.

Dintre marile cluburi care au decurs la această implementare se află Barcelona, Atletico Madrid, Rayo Vallecano, Athletic Bilbao, Arsenal Londra, Liverpool, Chelsea, PSG, Bayern Munchen, Borussia Dortmund, UTA Arad sau Anderlecht.

În Republica Moldova, singurele cluburi care deţin echipe feminine sunt Olimpia Bălţi şi Real Succes Lilcora. Cele mai importante cluburi naţionale Zimbru, Dacia, Sheriff sau Nistru, încă nu au decurs la asemenea tactică şi probabil degrabă nu o vor face.

Clubul Sportiv Femina Chişinău, care este multiplă campioană la baschet, volei plajă, volei 2x2, rugby, handbal, ar fi dorit să deschidă o secţie de fotbal prin alipirea cu un club mare din capitală, dar încă nu a ajuns la un asemenea tratat de înţelegere.

jurnalsportiv.md.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑