Cei mai buni sportivi ai Moldovei visează la noi performanţe în 2013



Cei mai buni sportivi ai Moldovei visează la noi performanţe. Principalul obiectiv al sportivilor pentru 2013 este obţinerea medaliilor la Campionatele Mondiale şi Europene, dar şi menţinerea în topurile mondiale care ar asigura participarea la Jocurile Olimpice din 2016.

Medaliaţii olimpici Cristina Iovu, Anatol Cîrîcu, şi ocupantul locului nouă la Olimpiada de la Londra, Sergiu Toma, nu au răbdare să obţină noi performanţe. Cei mai buni sportivi ai anului trecut se gândesc deja la medalii în 2013.

- Vreau să înceapă şi anul 2013 cu succes. Voi pleca la Europene, unde mă voi strădui să iau o medalie de aur, a declarat Cristina Iovu.

- Conform planului, primul e Campionatul European şi, desigur, Campionatul Mondial. Nu am încă nicio medalie la Mondiale şi vreau să fac o prezenţă bună acolo. Şi sănătate să fie, să rămân cât mai mult în sport şi să trăiesc prin sport, a spus Anatol Cîrîcu.

- O participare bună la Campionatul European. Moldova nu a avut medalii acolo. Voi face tot posibilul ca să obţin asta. Şi o participare bună. Să mă menţin în topul mondial, ca să obţin o cotă olimpică pentru Rio, a menţionat Sergiu Toma.

Cele mai mari performanţe ale sportivilor moldoveni în 2012 au fost cele două medalii olimpice de bronz la haltere. În total, sportivii moldoveni au obţinut peste 100 de medalii la competiţiile internaţionale.

publika.md.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑