Alexandru Paşa a devenit triplu campion european la triatlon forţă



012 septembrie 2012

Alexandru Paşa (55 ani), a devenit triplu campion european şi a stabilit un nou record mondial la recentul Campionat European individual la triatlon forţă, desfăşurat la Lausanne (Elveţia), a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele federaţiei naţionale de profil, Boris Volosatîi, transmite moldpres.md.

- Este un succes deosebit. Performanţele sale constituie exemple demne de urmat de tinerii noştri. În plus, datorită insistenţei, dovezilor prezentate, performerul a revenit şi cu o cupă oferită selecţionatei moldovene pentru locul trei ocupat la ediţia precedentă a Campionatului Mondial, unde anterior a fost clasată pe locul patru, a spus liderul federaţiei naţionale.

Alexandru Paşa a învins la proba genuflexiuni cu rezultatul 192,5 kilograme, ceea ce constituie un nou record mondial, a fixat la proba împins din culcat 165 kilograme, indice ce este o repetare a propriului record mondial şi a cîştigat exerciţiul dezdoiri de spate cu rezultatul 190 kilograme.

- Îmi place enorm acest gen de sport şi îi consacru mult timp liber. Aceasta-i cheia succeselor înregistrate. Asta m-a şi determinat să plec din cont propriu la acest campionat, a spus el.

Performerul are în palmares cinci titluri de campion european şi a fost de două ori premiant la Europene, este de şase ori campion mondial. El activează ca şef de secţie planificare şi documentare la compania Diplomatair din Chişinău.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑