Sumar sportiv de la TV7 (27.06.2013)



Rectorul Universaităţii naţionale de educaţie fizică şi sport a fost distins a 7 oară cu titilul de Doctor Honori Causa. Meritele lui Veaceslav Manolachi au fost appreciate de Universitatea de educaţie fizică din Moscova. Despre aceasta şi alte ştiri din sportul moldovenesc - în grupajul ce urmează.

Veaceslav Manolachi colecţionează titluri de Doctor Honoris causa. Universitatea de educaţie fizică de la Moscova este a şaptea instituţie sportivă de învăţământ superior, care a apreciat contribuţia adusă de rectorul Universităţii naţionale de educaţie fizică la dezvoltarea sportului. Anterior acelaşi gest l-au făcut instituţii de învăţământ superior din Seul, Bucureşti, Craiova, Galaţi, Minsk şi Kiev.

Rugbyştii moldoveni nu obţinut, deocamdată, medalii. În etapa a două a campionatului Europei, care se desfăşoară în Belgi, naţionala noastră a ocupat locul 8. În cele 7 meciuri Moldova a obţinut numai două victorii în faţa Croaţiei şi Serbiei.

4 tenismene moldovene au obţinut 2 victorii la turneul internaţionalITF din oraşul Balş, România. Anastasia Vdovenco şi Daniela Ciobanu au trecut de românca Gabriela Ducu şi de Oana Dănescu din Germania. Iar Gabriela Porubin şi Alisa Martânov au abandonat competiţia.

"Dacia" şi-a încheiat pregătirea pentru prima etapă a preliminariilor din Liga Europei. Lupii au trecut cu 2-0 de FC"Tiraspol". Golurile au fost marcate de 2 fotbalişti numele de familie ale cărora începe cu litera "O". Este vorba despre Orbu Ghenadie şi Ovseanicov Gheorghi. Cu acelaşi scor "Costuleni" a cedat în faţa tireaspolenilor. Acest meci a fost ultimul pentru antrenorul clubului de la Ungheni Lilian Popescu şi asta deoarece la echipă trebuie să vină un antrenor italian.

Источник – TV7


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑