Sportivii moldoveni cer să li se mărească premiile pentru medaliile



Sportivii care au cucerit medalii la Universiada de la Kazan, dar şi antrenorii lor cer Minsiterului Tineretului şi Sportului să mărească premiile pentru succesele obţinute. Ministrul Octavian Bodişteanu a acceptat această propunere, însă premiile vor putea fi mărite doar după modificarea hotărârii de Guvern. 

Pentru medaliile obţinute la Universiada de la Kazan, fiecare sportiv va primi câte şase mii de lei, pentru medalia de bronz, şi nouă mii,pentru medalia de argint. Conducerea Federaţiei Sportului Universitar din Moldova consideră că premiile sunt foarte mici.

"Am vorbit cu domnul ministru chiar la Kazan şi sper ca Guvernul să meargă în întâmpinare, pentru că acele premii pentru medalii sunt inferioare", a declarat preşedintele Federaţiei Sportului Universitar din Moldova, Petru Gaugaş.

"Eu cred că premiile trebuie să fie măcar la un nivel cu Campionatele Europene", a spus antrenorul lotului naţional de box, Petru Caduc.

Sportivii susţin propunerea de a fi mărite premiile băneşti. 

"Ar fi de dorit ca aceste premii să fie majorate, pentru că în ţara noastră nu poţi obţine mulţi bani din sport", spune luptătorul Anatolie Moldovan.

Sportivii care vor cuceri medalii la Universiadă vor primi sume mai mari de bani deja după următoarea ediţie a acestui concurs.

"Nu cred că acum este posibil, noi trebuie să modificăm hotărârea de guvern numărul. Acum ei vor primi premiile care sunt stabilite, dar vom face tot posibilul să urgentăm procedura de modificare a acestei hotărâri", a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu.

Sportivii moldoveni au cucerit la Universiada din acest an 13 medalii,dintre care două de argint şi 11 de bronz. 

 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑