Jucătorii din NHL vor putea evolua la Jocurile Olimpice



Jucătorii din NHL au primit undă verde pentru a evolua la Olimpiada de la Soci. Oficialii Ligii Nord-Americane de hochei au anunţat că vor autoriza jucătorii săi să participe la Jocurile Olimpice de iarnă care vor avea loc anul viitor.

Liga naţională de hochei pe gheaţă şi Asociaţia jucătorilor din Liga naţională au anunţat că au ajuns la un acord cu Federaţia Internaţională de hochei pe gheaţă şi Comitetul Internaţional Olimpic, care asigură participarea jucătorilor din NHL la Jocurile de la Soci, care vor avea loc iarna viitoare. 

În consecinţă, NHL va întrerupe sezonul regulat între 9 şi 26 februarie 2014. De asemenea, în cadrul acordului, 7 arbitri de centru şi 6 arbitri de linie din NHL vor oficia în Rusia.

Turneul olimpic se va disputa potrivit regulamentelor internaţionale pe patinoare europene, mai mari decât cele din Canada şi SUA.

Unii proprietari de cluburi din NHL nu doreau să-şi trimită jucătorii la Soci, în special din cauza suspendării sezonului regulat în timpul Jocurilor şi riscului de accidentări.

La competiţia din Rusia, care va avea loc în perioada 12 şi 23 februarie, vor participa 12 reprezentative. 

 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑