Lorenzo va fi operat din nou la clavicula stângă



Spaniolul Jorge Lorenzo, care a căzut, vineri, în timpul celei de-a doua sesiuni de antrenamente libere la Grand Prix-ul de MotoGP al Germaniei, de la Sachsenring, nu va mai evolua în acest weekend şi urmează să fie operat din nou la clavicula stângă.

"Am decis să mă întorc acasă pentru a mă recupera. Mă voi opera pentru că placa de titan din claviculă s-a sucit în timpul căzăturii. Voi încerca să mă recuperez şi să revin cât mai repede posibil", a declarat Lorenzo, într-un comunicat al Yamaha.

Yamaha a confirmat retragerea lui Lorenzo de la Grand Prix-ul Germaniei.

Pilotul spaniol Jorge Lorenzo (Yamaha), care şi-a rupt clavicula stângă în urmă cu două săptămâni la Assen, în Olanda, a suferit o nouă căzătură, vineri, în timpul celei de-a doua sesiuni de încercări libere la MotoGP, la Grand Prix-ul Germaniei de la Sachsenring.

Campionul mondial en-titre a căzut la ieşirea dintr-un viraj. Lorenzo s-a ridicat rapid, dar se ţinea de clavicula stângă, medicii aplicându-i o pungă cu gheaţă în acea zonă a corpului. Pilotul de la Yamaha a fost dus la clinica circuitului. Aici, s-a descoperit că ibericul şi-a îndoit placa de metal care îi ţinea clavicula operată, afectând osul. Medicii i-au recomandat 24/48 de ore de repaos, dar se pare că participarea sa la Marele Premiu al Germaniei este compromisă în proporţie de90%. Deşi, fiind vorba de Lorenzo, nu se ştie niciodată...

Pilotul spaniol de 26 de ani a ocupat locul cinci la Grand Prix-ul Olandei, din 29 iunie, la 36 de ore după ce a fost operat de o fractură la clavicula stângă. El a evoluat fără a avea acordul medicilor. După noua căzătură, este posibil ca Lorenzo să ajungă din nou pe masa de operaţie, ceea ce ar pune în pericol şi participarea sa la Marele Premiu de la Laguna Seca, din S.U.A.

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑