Şoc în lumea ciclismului



Unul dintre cei mai mari sprinteri din istorie, Erik Zabel, a recunoscut că s-a dopat în perioada 1996-2003, folosind substanţe interzise şi transfuzii de sânge.

După ce Comisia de Anchetă pentru lupta contra dopajului a Senatului Francez a stabilit că Eric Zabel se numără printre cicliştii care s-au dopat cu eritropoetină la ediţia din 1998 a Turului Franţei, germanul a mărturisit că a folosit de-a lungul carierei mai multe substanţe interzise. 

Pe lângă EPO, Zabel a mai utilizat între anii 1996 şi 2004 cortizon şi transfuzii sanguine. Ciclistul german a declarat ziarului Sueddeutsche Zeitung că s-a dopat din propria iniţiativă, egoismul său împingându-l spre aceste fapte încriminatorii.

Eric Zabel a îmbrăcat tricoul verde, de câştigător în clasamentul pe puncte în Turul Franţei, de şase ori consecutiv, şi de trei ori în Turul Spaniei. Zabel a avut o carieră de 15 ani, între 1993 şi 2008, timp în care s-a impus în 12 etape de Turul Franţei şi în alte opt din Vuelta. 

Conform raportului Comisiei de Anchetă pentru lupta contra dopajului a Senatului Francez, o mulţime de alţi rutieri s-au dopat cu eritropoetină şi alte substanţe interzise, iar cele mai importante nume sunt australianul Stuart O'Grady, italianul Marco Pantani şi germanul Jan Ullrich, câştigător al Marei Bucle în 1997.

 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑