«Зимбру» не согласен с решением «Дачии» и направил в FMF письмо



ФК «Зимбру», от лица вице-президента клуба Марина Митрана, направил сегодня письмо в адрес Федерации футбола Молдовы, в связи с ситуацией вокруг матча «Дачия» - «Зимбру».

Напомним, что «Дачия» оповестила «Зимбру», что не пустит их болельщиков на предстоящую игру.

"Catre
Federatia Moldoveneasca de Fotbal
In atentia
D-lui Pavel Cebanu
Presedinte FMF
D-lui Nicolai CEBOTARI
Secretar General

Stimati domni,
Ne vedem nevoiti sa apelam la implicarea Federatiei Moldovenesti de Fotbal in urma situatiei in care s-au pomenit suporterii si sustinatorii clubului nostru in ajunul meciului etapei a 11 a Diviziei Nationale dintre FC Dacia si FC Zimbru, la 17 octombrie, curent.
Conform prevederilor Regulamentului campionatului R.Moldova la fotbal, editia 2015/2016, FC Zimbru a transmis la data de 12 octombrie 2015 o scrisoare catre FC Dacia, unde printre altele am informat clubul gazda despre faptul ca planificam sa organizam pentru acest meci aproximativ 100 persoane in calitate de sustinatori si am solicitat sa fie luate masurile respective.
La 13 octombrie, FC Dacia ne-a trimis un fax prin care a refuzat accesul sustinatorilor echipei noastre invocand articolul p. 20.13.1 a Regulamentului campionatului R.Moldova la fotbal.
Dat fiind faptul ca acest punct al regulamentului nu este limitat de un numar de meciuri sau de o perioada de timp si sanctiunea nu este concretizata, cum se intampla in cazul celorlalte campionate europene, precum si nu prevede o procedura constructiva de sanctionare prin inaintarea unei cereri motivate catre organele competente ale FMF, cu oferirea probelor de rigoare, cu identificarea concreta a persoanelor implicate si sanctionate, acest lucru permite ca pedeapsa data sa fie aplicata pe un termen nelimitat si asupra tuturor persoanelor, chiar daca unele dintre au avut un comportament cumsecade sau nu au asistat la actiunile sau la meciurile in urma carora clubul a fost sanctionat.
Pe parcursul sezonului trecut suporterii FC Zimbru au fost interzisi pe stadioanele din Speia, Tiraspol sau Ceadar-Lunga, chiar daca clubul nostru nu a fost sanctionat in ultimii ani pentru nici un meci in Tiraspol si Ceadar-Lunga. La randul sau FC Zimbru ar fi putut aplica acelasi punct p. 20.13.1 pentru aproape toate grupurile de suporteri ale cluburilor din Divizia Nationala, care au fost sanctionate toate pe parcursul sezonului precedent, insa nu a facut-o. Pentru ca in acest caz s-ar ajunge la situatia cand toate meciurile din campionat s-ar juca farta spectatorii echipei oaspete, lucru pe care nu il intalnim nicaieri in lume.
In scrisoarea sa FC Dacia a facut trimitere la actiunile necorespunzatoare a suporterilor FC Zimbru la ultimele meciuri in Speia jucate intre Dacia si Zimbru.
Ultima data suporterii FC Zimbru au avut acces pe teritoriul stadionului din Speia la 3 mai 2014, adica mai bine de un an si cinci luni in urma. In toate meciurile de atunci FC zimbru a fost lipsit de sustinerea suporterilor sai, in timp ce Dacia s-a bucurat de incurajarea suporterilor sau prezenti la meciurile date.
De atunci este deja al treilea meci la care FC Dacia interzice suporterilor FC Zimbru accesul in incinta stadionului sau la meciurile jucate intre Dacia si Zimbru.
In conditiile in care in toate tarile civizilate cluburile gazda ofera o anumita cota de bilete pentru suporterii clubului oaspete. Pentru ca atat cluburile, cat si federatiile nationale inteleg importanta sustinerii de catre suporteri a unui club, punct prevazut chiar si in regulamentele UEFA, anume pentru a inlatura orice tentativa de discriminare in fotbal, indiferent de clubul pe care il sustine unul sau altul.
Consideram ca acest lucru cu siguranta nu va duce la dezvoltarea si promovarea fotbalului in randul suporterilor si a amatorilor sportului rege, precum si la majorarea frecventarii de catre suporteri a meciurilor din Divizia Nationala cum este prevazut in Strategia de Dezvoltare a Fotbalului in Republica Moldova 2014-2020.
Ca urmare a publicarii in presa a refuzului FC Dacia de a oferi acces sustinatorilor echipei noastre la meci, la adresa clubului nostrum au venit mai multe mesaje si apeluri telefonice in care sustinatorii nostri si-au exprimat dorinta de a sustine echipa, mentionand ca sunt suporteri activi care nu au participat vreodata la violente, sau s-au alaturat clubului deja dupa acele incidente, cu rugamintea de a face tot posibilul ca sa poata merge la meciul de sambata pentru a incuraja echipa Zimbru.
Fiind constienti de faptul ca toate instrumentele de solutionare a acestui caz sunt doar in mainile Dvs, solicitam ca Federatia Moldoveneasca de fotbal sa ia atitudine in acest caz si rugam respectuos sa ne informati in aceasta privinta.

Vă mulţumim şi vă asigurăm de respectul nostru necondiţionat.


FC ZIMBRU
Vice-presedinte , Marin MITRAN"

Официальный сайт «Зимбру»

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

+1 3 Уефа 16 октября 2015 | 01:19 Все правильно нечего этим бандитам мешать зрителям смотреть футбол.За их поведение в евро чемпионатах их пожизненно не пускали бы на стадионы
-5 1 Для грома 15 октября 2015 | 21:34 ГРОМ хорош банить эту хуйню по всем спортивным сайтам! Херня со стеклом была после матча и за пределами стадиона по дороге с Спеи в Кишинев, и этот факт до федерации не дошел,так как произошел не в пределах стадиона, а вот где была машина сопровождения ментов это уже к руководству Дачии вопрос?? Ответ один - хуй они положила на Дачию) как и Драчия на охрану. Вся проблема в том , что скупой платит дважды, а иногда и в 10 раз больше за то, что экономит не там где нужно .В той игре Дачия не обеспечила нормально охрану и выбежать на поле мог любой зритель. Почему другие клубы выполняют требования по охране, а вы хитровыйбаные экономите? Не исключаю, что в этот раз до игры фаны ебанут ваш автобус и сорвут вам матч и получите вы поражение !До Спеи с Кишинева вам еще доехать надо, дорога опасная в Молдове))Кирпичи у нас с крыльями иногда прилетают)))
+8 2 Гром 15 октября 2015 | 20:06 Первый раз нарушив все нормы поведения болельщики Зимбру в момент предматчевой разминки всем стадом побежали через поле в сектор болельщиков Дачии.В этот день они разбили автобус, сломали имущество стадиона.После этого Дачия понесла наказания от фмф но каким то непостижимым образом простила их Второй случай был в сдедующем же матче.Опять драка.Опять полиция.Дачию лишили права принимать матчи у себя на стадионе.И снова штрафы. И теперь эти безвинные коровки хотят рассказать нам о развитии футбола, праве болельщиков наслаждаться игрой миллионов.Да вы хоть постыдитесь так нагло врать.Вас не пускают на шериф и скоро не пустят и на остальные стадионы.И заметьте за дело не пускают, за дело

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑