Novak Djokovic vrea să bată recordul lui Roger Federer, care a câştigat 17 trofee de Mare Şlem



01 февраля 2016

Novak Djokovic a defilat la Melbourne cu cel de-al şaselea său trofeu cucerit la Australian Open. Liderul mondial a declarat că nu se opreşte aici şi îşi doreşte să bată recordul lui Roger Federer, care a câştigat 17 trofee de Mare Şlem.

Novak Djokovic l-a învins pe Andy Murray în finala din acest an de la Australian Open în trei seturi şi şi-a trecut în cont cel de-al 11-lea trofeu de Mare Şlem. Tenismanul sârb şi-a trasat un nou obiectiv după încheierea turneului de la Antipozi. Djokovic vrea să câştige încă cel puţin opt trofee de Mare Şlem pentru a bate recordul lui Roger Federer.

"Am acest obiectiv în cap şi el mă încurajează. El mă va motiva în următoarea perioadă din cariera mea. Am 28 de ani şi sunt în formă maximă. Cred că pot obţine mult mai multe performanţe" , a relatat Novak Djokovic.

În acelaşi timp, campioana din acest an din concursul feminin, Angelique Kerber a ajuns în Germania, însă nu a luat trofeul cu ea acasă.

"Trofeul îmi va fi trimis acasă. El cântăreşte peste zece kilograme. Este atât de greu. L-am purtat cu mine toată ziua, după ce l-am câştigat. Organizatorii mi-au promis că o să mi-l trimită", s spus Angelique Kerber.

Înainte de părăsirea Australiei, Kerber şi-a onorat promisiunea făcută la începutul turneului. Sportiva din Germania a declarat că se va scălda în râul Yarra, dacă va câştiga trofeul.

Angelique Kerber a devenit prima sportivă din Germania care a câştigat Australian Open după o pauză de 17 ani.  

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑