Mirel Rădoi a vorbit despre problemele cu licența: "Ideea de a deveni antrenor mi-a venit în ultimii ani!"



01 октября 2015

 

Mirel Rădoi a vorbit despre **problemele cu licența:**

Mirel Rădoi, directorul tehnic al Stelei, a explicat într-o conferință de presă care au fost motivele pentru care a decis să urmeze cursurile Școlii de Antrenori în Moldova.

”Îmi cer scuze pentru că am întârziat la conferința de presă, pentru că a trebuit să verific niște cifre ale jucătorilor. Nu știu cum fac alții antrenori care stau mai mult pe la televizor decât să se ocupe de propria echipă.

În ceea ce privește participarea mea la cursurile de antrenori ale Școlii din Moldova nu este nimic ilegal, nu m-am ascuns de nimeni. Nu este nimic secret.

Am ales pentru că am avut două soluții, în Moldova sau Italia. În a doua țară, erau drumuri mai lungi. Bacalaureatul nu este obligatoriu acolo, plus că în România până la Licența PRO cursurile durau cinci-șase ani, pe când în Moldova durează maximum patru ani. În cei doi ani scutiți poți antrena”, a spus Rădoi.

Fostul mijlocaș a spus că nu vrea gratis licența, dar a și explicat de ce a rămas restant cu BAC-ul.

”Am depus actele la Federația din Moldova, nu sunt probleme, nu se cere rezidența. Din păcate, apar tot soiul de informații false pentru că sunt persoane cărora nu le place fața mea.

Am declarat mereu că vreau să particip, că încerc să iau licența ca și ceilalți,. A, că în anumite criterii ne putem încadra, atât eu, cât și alți foști componenți ai naționalei, care au un anumit număr de meciuri, participări la turnee finale și astfel se pot condensa câțiva ani, este cu totul altceva. Este singura chestiune pe care i-am propus-o lui Dan Apolzan.

Nu am trișat fotbalul, să stau șase luni de pomană la Al Hilal ca să-mi termin studiile. De aceea, nu am luat BAC-ul. Plus că ideea de a deveni antrenor mi-a venit în ultimii ani, dovadă că am luat probele orale la BAC. Dar, eu niciodată nu am păcălit meseria pe care mi-am ales-o”, a spus Rădoi. 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑