«Dacia» - «Sheriff»: avancronică



01 декабря 2013
/><br /><p>Etapa a 17-a din Divizia Naţională le va oferi microbiştilor duelul clasic «Dacia» - «Sheriff». Propunem vizitatorilor site-ului să facă cunoştinţă cu avancronica, probabil, a celui mai principial meci.</p>  <p class=1 decembrie. Chişinău, CSCT «Buiucani», 13:00

Având o evoluţie sigură la finalul primul tur, când puţinele echipe din campionat au putut să o împiedice pe «Dacia» să obţină cele trei puncte, atunci echipa chişinăuiană a ratat destul de mult la startul turului  width=al doilea. În 4 meciuri consecutive, echipa lui Igor Negrescu a obţinut doar remize şi doar în etapa precedentă a reuşit să întrerupă această serie neplăcută cu o victorie în deplasare cu «Olimpia» Bălţi - 4:1.

«Sheriff» nu a pierdut timpul şi a profitat din plin de orice pas greşit al «dacilor» distanţându-se de chişinăuieni la 12 puncte în clasament. În turul al doilea «galben-negrii» au disputat 5 meciuri, dintre care doar o confruntare s-a încheiat la egalitate, restul fiind victorii pentru tiraspoleni. Pe lângă aceasta, campioana en-titre nu joacă foarte reuşit în deplasare. Egalul cu  «Zimbru» de la Chişinău a venit după ce a revenit fiind condusă. Apoi a urmat o deplasare dificilă la Ghidighici, unde «Sheriff» a marcat golul victoriei în minutul 84.

Din 11 goluri marcate de «Sheriff» în turul al doilea, 8 au fost reuşite în prima repriză. După pauză adversarul «dacilor» nu arată momentan atât de strălucit, pentru că ţine cu tot dinadinsul să decidă soarta echipei învingătoare cât mai rapid. În ceea ce priveşte istoria confruntărilor directe, puteţi afla despre aceasta într-un alt material, însă este de menţionat faptul că în ultimele 7 partide au fost marcate doar 2 goluri.

Brigada de arbitri

Arbitru principal - Petru Stoianov (Taraclia)

Asistenţi - Andrei Bodean şi Victor Mardari (ambii - Chişinău)

Al patrulea oficial - Alexandru Tean (Chişinău)

Observatorul meciului - Oleg Berladean (Chişinău)

Delegat FMF - Petru Comendant (Şoldăneşti)

În vârstă de 38 de ani, Stoianov a oficiat în acest sezon în 8 meciuri din Divizia Naţională: două partide cu participarea «Daciei» (înfrângere şi remiză) şi o întâlnire în super derby-ul tiraspolean care s-a încheiat cu victoria lui «Sheriff».

Etapa 1. Milsami - Speranţa 6:0

Etapa 2. Zimbru - Dacia 2:1

Etapa 4. Zimbru - Milsami 0:0

Etapa 6. Costuleni - FC Tiraspol  3:1

Etapa 8. Veris - FC Tiraspol 3:3

Etapa 11. FC Tiraspol - Sheriff 0:3

Etapa 14. Veris - Dacia 0:0

Etapa 15. Dinamo-Auto - Costuleni 0:1

Ultimul meci în campionatul Moldovei

În cadrul etapei a 16-a din Divizia Naţională, «Sheriff» Tiraspol a învins pe «Costuleni» - 1:0. Din start  width=partida ar fi trebuit să aibă loc în afara Tiraspolului, însă echipa lui Lilian Popescu nu a vrut să rezolve problema organizării întâlnirii şi a acceptat să joace pe terenul tiraspolenilor. Deznodământul meciului a fost interesant până în momentul în care echipa din Ungheni a acceptat să dispute meciul de pe teren propriu pe malul stâng al Nistrului.

Confruntarea nu a fost foarte bogată în ocazii periculoase. Superioritate au avut jucătorii «Sheriff-ului», care de altfel au şi iniţiat faze periculoase la poarta celor de la «Costuleni». Scorul a fost deschis în minutul 34. Veaceslav Lisa a centrat din lovitură de colţ exact spre Henrique Luvannor, iar golgheterul campionatului a finalizat cu o lovitură de cap în colţul lung al porţii. Acest gol a fost pentru Luvannor a 15-a reuşită din acest sezon. Spre finalul primei reprize Marko Stanojevic a şutat puternic spre poartă, dar Adrian Patraş a fost la post.

Aşa cum terenul era umed, fotbaliştii ambelor echipe au încercat şuturi de la distanţă, care nu s-a transformat însă în gol. Cei de la «Costuleni» nu au fost în stare să creeze ocazii periculoase la poarta lui Stajila, dar «Sheriff» a fost foarte aproape să-şi dubleze avantajul spre finalul confruntării. Ricardinho a ieşit singur cu portarul şi a şutat frumos spre poartă, iar Patraş a apărat, iar Valentin Bârdan, care venea din spate a ratat de puţin, mingea expediată de el trecând puţin pe lângă vinclu.  

Perfgormanţa medie a echipelor în Divizia Naţională:

«Dacia» - 2,44 goluri pe meci;

«Sheriff» - 2,81 goluri pe meci.

Ultima confruntare directă în campionatul Moldovei

Ambele echipe conştientizau importanţa marcării unui gol rapid, astfel că întâlnirea a început fără menajamente. Deja în minutul 6 gazdele meciului au avut o lovitură liberă, şutul lui Kadu a trecut de zid, dar a intervenit spectaculos Matiughin. Peste 5 minute deja Mihaliov şi-a demonstrat abilităţile de executant de lovituri libere, iar portarul «viespelor», Stajila a respins peste poartă.

 width=Până echipa chişinăuiană încerca să se obişnuiască cu noua componenţă, «Sheriff» a reuşit să marcheze după o fază fixă. Luvannor a centrat, iar Miral Samardzic a fost cel mai rapid din grupul de jucători aflaţi în careu şi a finalizat cu o lovitură de cap - 1:0.

Încetişor, partida a pierdut din viteză şi au intervenit mai multe faulturi din partea ambelor echipe. După pauză, jocul nu s-a schimbat. «Sheriff» a controlat bine balonul pe teren, iar «Dacia» arăta previzibilă în organizarea atacurilor.

În minutul 84, Mihaliov a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, însă mingea a trecut peste poartă. În minutul 89 s-a petrecut un episod care a stârnit furia staff-ului tehnic la adresa arbitrului Veaceslav Banari. Pavlov i-a pasat lui Oleg Molla, aflat liber în careu, însă Valentin Furdui l-a împiedicat pe atacantul «dacilor» să şuteze, agăţându-l de picior, centralul însă a trecut cu vederea infracţiunea.

2 septembrie. Tiraspol, Arena Mică CS «Sheriff», aproximativ 700 de spectatori

Sheriff - Dacia 1:0 (1:0)

Gol: Samardzic, 23 - 1:0

Sheriff:Stajila, Furdui, Balima, Metua, Paireli, Kadu (Fernando, 87), Paye, Samardzic (c), Isa (Djulliam, 58), А. Paşcenco, Luvannor, (Ricardinho, 77)

Rezerve: Tomic, Alvaro, Bârdan, А.Bolişacov

Dacia: Matiughin (c), Posmac, V. Jardan, Ilescu, Soppo (Barahoev, 55), Mihaliov, Stoleru (Ovseannicov, 61), Kamara (Pavlov, 87), Molla, Novacovic, Dragovozov (G. Orbu, 46)

Rezerve: Moşneaga, Ogada, Cociuc

Avertismente:Dragovozov (D), 22, Isa (S), 45+1, Ilescu (D), 45+1, V. Jardan, 72

Arbitri: Veaceslav Banari (Căuşeni), Sergiu Trofan (Bălţi) şi Vitalie Gorbatov (Chişinău)

Statistica meciului: şuturi pe poartă - 4-2, şuturi spre poartă - 7-5, cornere - 5-3, offside-uri - 0-1, faulturi - 19-23.

 

Epureanu a privat-o pe «Sheriff» de playoff-ul Ligii Europa

Joi, «Sheriff» a disputat al 5-lea meci din cadrul etapei grupelor Europa League. Într-o regiune aflată lângă Moscova, fotbaliştii lui Ferrando şi Rusnac nu au putut trece de «Anji» Mahacikala - 1:1. În această partidă «Sheriff» era obligată să învingă, pentru a mai spera la primăvara europeană, însă campioana ţării a fost împiedicată să facă acest pas de singurul moldovean aflat pe teren - Alexandru Epureanu (fără a-l lua în calcul pe brazilianul naturalizat Luvannor). Ultimul meci cu norvegienii de la «Tromso» nu poate nicidecum influenţa soarta calificării în următoarea etapă a competiţiei.

Egalul lui «Sheriff» cu «Anji» a intrat în istoria Ligii Europa. Cum menţionează site-ul UEFA.com, clubul tiraspolean a ajuns la 9 meciuri fără victorii în etapa grupelor competiţiei. În acelaşi timp repetând anti-recordul Ligii Europa stabilit în trecut de «Salzburg», «Steaua» şi CSKA Sofia.

 

Video promoţional dedicat meciului «Dacia» - «Sheriff, din etapa 17-a a Diviziei Naţionale.

 

Источник – ФК Дачия


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑