Cetăţenii au decis: Oraşul Hamburg a ieşit din cursa pentru găzduirea Olimpiadei de vară din 2024



01 декабря 2015
Foto: abc7.com

Oraşul Hamburg a ieşit din cursa pentru găzduirea Olimpiadei de vară din 2024. 52% dintre locuitorii oraşului german au votat împotriva acestui proiect. Astfel, doar 4 oraşe îşi mai doresc găzduirea acestui eveniment: Los Angeles, Paris, Roma și Budapesta.

Odată cu trecerea anilor, numărul orașelor care își doreau să fie gazdă a Jocurilor Olimpice a scăzut dramatic. Dacă pentru anul 2012 au candidat nouă oraşe, în 2016 - șapte, pentru 2020 - șase oraşe, în cursa pentru găzduirea Olimpiadei de vară din 2024 au rămas doar 4 metropole.

Asta după ce Hamburg a anunţat recent că a ieşit din această cursă. Decizia a fost luată în urma unui referendum, în care 52 la sută dintre respondenţi au votat împotriva acestui proiect.

Cu toate că au recunoscut că au fost puţin uimiţi de rezultatul referendumului, oficialii confederaţiei sporturilor olimpice germane au declarat că vor respecta decizia locuitorilor.

"Desigur, trebuie să analizăm cu atenţie motivele, dar rezultatul cu siguranţă are de-a face cu situația dificilă, cauzată de scandalurile din sportul internațional, criza refugiaților, atacurile din Paris, şi, bineînţeles, finanțele care au jucat un alt rol important", a spus preşedintele Confederaţiei Sporturilor Olimpice Germane, Michael Vesper.

Oraşul gazdă pentru Jocurile Olimpice din vara anului 2024 va fi anunţat în septembrie 2017.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑