Flacăra olimpică a ajuns pe Muntele Elbrus, fiind transportată de doi alpinişti



02 февраля 2014

 

Flacăra olimpică a ajuns pe Muntele Elbrus, care are o înălţime de 5.642 de metri! Evenimentul a avut loc cu o săptămână înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci.

Flacăra Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci a ajuns pe Muntele Elbrus, cel mai înalt vârf din Europa, în Caucazul rusesc, unde a fost transportată de doi alpinişti ruşi experimentaţi, Abdul Khalim Olmezov şi Karina Mezova, aflată la a 131-a ascensiune pe acest munte. Cei doi au ajuns în vârf cu flacăra păstrată într-o lanternă, pentru a o proteja de puternicele rafale de vânt. 

Alpiniştii au fost însoţiţi de salvamontişti ai Ministerului rus al Situaţiilor de Urgenţă, în timp ce un elicopter survola permanent zona.

Aceasta este una dintre etapele cele mai neobişnuite ale flăcării olimpice pe traseul ei prin Rusia, după ce a fost la Polul Nord, în apele lacului Baikal şi chiar în spaţiu. 

Flacăra Olimpică va reveni la Soci odată cu deschiderea Jocurile Olimpice de iarnă. Ceremonia de inaugurare a Olimpiadei va avea loc pe 7 februarie pe stadionul olimpic Fişt.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑