Kilian Jornet Burgada a câştigat globul de cristal la proba de urcare în munte



foto: nationalgeographic.com

Show de zile mari la ultima etapă a Cupei Mondiale de schi, urcare în munte.  Kilian Jornet Burgada a câştigat globul de cristal în concursul de urcare în pantă, Bon Mardion s-a impus în proba individuală, în timp ce Robert Antonioli a triumfat la turneul de sprint. 

Ultima etapă a Cupei Mondiale de schi, urcare pe munte, a avut loc într-una dintre cele mai populare staţiuni montane din regiunea Piemont. La proba de urcare în pantă s-a impus germanul Anton Palzer. Pe doi s-a clasat Kilian Jornet Burgada, iar această poziţie i-a fost de ajuns pentru a cuceri globul de cristal în această disciplină, chiar în faţa lui Palzer. 

În cursa individuală, sportivii au avut de parcurs cinci porţiuni montane cu o altitudine maximă de 1310 metri. Italienii au fost cei care au dominat această probă. Deşi a fost în faţa plutonului o perioadă mai îndelungată, Damiano Lenzi a fost depăşit de Matteo Eydallin la ultima urcare reuşind să câştige şi etapa. Locul doi a fost ocupat de Lenzi, iar podiumul a fost completat de William Bon Mardion, care a cucerit titlul la general.

În cea mai aşteptată probă a ultimei etape, cea de sprint, Robert Antonioli a câştigat cu un avans de doar două secunde faţă de al doilea clasat şi a cucerit globul de cristal în acest turneu.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑