Fraţii Serghei şi Oleg Tarnovschi vor reprezinta Moldova la Campionatul European de Kaiac-Canoe



FOTO: moldovasport.md

Ucrainenii cuceresc medalii pentru Moldova la Kaiac-Canoe. Fraţii Serghei şi Oleg Tarnovschi reprezintă ţara noastră de la începutul acestui an la nivel de juniori şi tineret. Primul mare succes sub tricolor sportivii l-au obţinut la sfârşitul lunii trecute, când au cucerit cinci medalii la Campionatul European.

În ultimii ani, la kaiac-canoe sportivii moldoveni nu au reuşit să obţină rezultate răsunătoare. Astfel, Federaţia Moldovenească de profil împreună cu Comitetul Olimpic şi Sportiv au decis să naturalizeze doi sportivi din Ucraina.

La începutul acestui an, fraţii Oleg şi Serghei Tarnovschii au primit cetăţenia ţării noastre şi au început să reprezinte Moldova pe arena internaţională.

Succesele nu au întârziat să apară. Cei doi sportivi au câştigat pentru Moldova cinci medalii la Campionatul European de tineret şi juniori, care a avut loc în Franţa. Serghei Tarnovschii, în vârstă de 17 ani, a cucerit două medalii de aur şi una de argint , iar Oleg Tarnovschi, care are 21 de ani, a câştigat două medalii de argint. Un asemenea succes Moldova nu a mai obţinut pe arena internaţională din 2007.

Comitetul Naţional Olimpic susţine naturalizarea celor doi sportivi, iar preşedintele Nicolae Juravschi crede că aceştia pot obţine performanţe mari şi la seniori.

Cei doi sportivi naturalizaţi, care au fost şi membri ai lotului naţional al Ucrainei, au început deja pregătirile pentru Campionatul Mondial de tineret şi juniori. Competiţia este programată la sfârşitul acestei luni, în Ungaria.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑