Probleme financiare pentru echipa Lotus. Suma imensă care a fost suspendată de sponsor



02 сентября 2015
foto: autostrada.md

Echipa Lotus se confruntă cu probleme financiare în partea a doua sezonului. Sponsorul lui Pastor Maldonado a suspendat plata a 50.000.000 de dolari, întrucât locul venezueleanului la echipă a devenit nesigur după ce Renault negociază preluarea echipe britanice.

Lotus este pe punctul de a fi achiziţionată de constructorul francez Renault în urma unei tranzacţii care ar trebui oficializată în cursul acestei săptămâni. Acest lucru a generat numeroase bătăi de cap pentru echipa britanică.

La sfârşitul lunii iulie, Lotus trebuia să primească 50.000.000 de dolari din partea sponsorului, o compania petrolieră de stat din Venezuela care sprijină cariera lui Pastor Maldonado, pentru ca pilotul să concureze în sezonul următor.

Cu toate acestea, compania a suspendat plata sumei pentru sezonul 2016 întrucât nu este sigură dacă Renault îl va păstra pe Maldonado în cadrul echipei şi în sezonul următor.

Constructorul francez urmează să aibă discuţii cu oficialii companiei după ce achiziţionarea echipei Lotus va fi oficializată. Până atunci banii rămân blocaţi în conturile companiei petroliere.

În prezent, Maldonado are contract pentru sezonul 2016 cu opţiune de prelungire pentru 2017.

Lotus a înregistrat numeroase probleme financiare în ultima perioadă. Echipa a plătit cu întârziere pneurile Pirelli în Ungaria, iar monoposturile au fost sechestrate temporar în Belgia din cauza unui conflict cu fostul pilot de rezervă Charles Pic.

În ciuda problemelor, oficialii echipei britanice au anunţat că Lotus se pregăteşte de Marele Premiu al Italiei, care va avea loc la sfârşitul săptămânii la Monza.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑