Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu al SUA si este cu un pas mai aproape de titlul mondial




Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu al Statelor Unite si este cu un pas mai aproape de titlul mondial. Cu victoria de noaptea trecuta, pilotul echipei Mercedes a ajuns la al cincilea succes consecutiv.


Iubitorii curselor de Formula 1 au avut parte de spectacol pe circuitul din Austin, Texas. Chiar daca germanul Nico Rosberg de la Mercedes a plecat din pole position, acesta nu a reusit sa castige cursa si sa incinga si mai tare finalul de sezon.Rosberg a capitulat in fata coechipierului sau, Lewis Hamilton. Englezul a facut o cursa senzationala la capatul careia a trecut primul linia de sosire. 

 

Astfel, Hamilton, care a devenit campion mondial in 2008, pe vremea cand se afla la McLaren, a obtinut astfel a 32-a victorie din cariera si a devenit pilotul britanic cu cele mai multe victorii in Formula 1. Pe locul al doilea pe circuitul de la Austin a incheiat Niko Rosberg, in timp ce al treilea la linia de sosire a venit australianul Daniel Ricciardo, de la Red Bull. Cvadrupul campion mondial, Sebastian Vettel, a luat startul de pe ultima pozitie a grilei de start si a incheiat cursa pe locul 7. Dupa etapa din Statele Unite, Hamilton conduce cu 24 de puncte avans clasamentul general al pilotilor, fiind urmat de Nico Rosberg si de Daniel Ricciardo. In clasamentul general al constructorilor, Mercedes a cucerit deja titlul mondial. Pozitia a doua este ocupata de Red Bull, in timp ce podiumul este completat de echipa Williams-Mercedes. Urmatoarea etapa de Formula 1, penultima a sezonului, se va disputa peste doar o saptamana pe circuitul de la Interlagos, din Brazilia. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: lewis hamilton, marele premiu, mercedes,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑