Stadionul «Дinamo» din Сapitală va beneficia de o pistă pentru atletism



04 февраля 2014

 

Stadionul «Дinamo» din capitală va beneficia de o pistă modernă pentru atletism. Evenimentul a fost așteptat 30 de ani. Gazonul va fi instalat de o companie italiană cu susținerea financiară a Comitetului internațional olimpic și federației internaționale de atletism. Ambele organizații au alocat 320 de mii de euro. Se așteaptă ca noua pistă să fie instlată pe stadionul «Дinamo» în toamna acetui an.

Unicul stadion de atletism din capitală va fi închis în luna august pentru reconstrucții parțiale. Pentru aceste lucrărri comitetul internațional olimpic și federația internațională de atletism au alocat fiecare câte 160 de mii de euro. Mijloacele vor fi cheltuiete pentru amenajarea unei piste moderne de atletism pe stadionul «Дinamo». 

Anatol Balan, Președinte, Federația Moldovei De Atletism: «Pista de alergări a fost înlocuită pentru ultima oară în luna noiembrie anul 1984. Există o tehnologie anume pentru amenajrea ei. Gayonul a fost instalat la temperatura de - 5 grade. Acum vă puteți da seama de calitatea ei».

Cu jumătate de an până la amenjarea noii piste directorul companiei italiene care este lider în gazoanele de atletism AndreaVallauri s/a convins personal de necesitatea schimbării pistei vechi.

Andrea Vallauri, Director, Companie Italiană: «Îmi este greu să-mi imaginez, cum sportivii moldoveni au îndrăznit să alerge pe această pistă.Ea nu poate fi folosită pentru atletism, iar dumneavoastră ați organizat și campionate naționle. Cred, că atleții moldoveni, care au înregistrat reyultate inlet pe arena internațională, merită să se ocupe pe acest gazon modern».

Compania italiană este gata să instaleze noua pistă cu respectarea de către Moldova a unei condiții.

Stadionul «Дinamo» va beneficia de acest gazon modern în această toamnă. Lucrările se vor desfășura timp de două luni.

ALEXANDRU BOTNARI, VITALIE DRĂGĂLIN PENTRU COTIDIAN
 

Источник – TV7


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑