Record în Serie A. Max Allegri, aproape de a câștiga titlul la debut, cu două cluburi



 

**VIDEO** Record în Serie A. Max Allegri, aproape de a câștiga titlul la debut, cu două cluburi

Juventus a reuşit să obţină o remiză pe terenul lui rivalilor de la AS Roma, scor 1-1, şi şi-a păstrat avansul de 9 puncte în fruntea clasamentului din Serie A, cu 13 etape rămase de disputat din acest sezon.

Pe lânga diferenţa mare de puncte faţă de echipa lui Rudi Garcia, torinezii au şi avantajul duelurilor directe cu giallorossi, pe care i-au învins cu 3-2 în tur, astfel că al patrulea Scudetto consecutiv pare doar o formalitate.

Puţini sunt cei care îşi imaginau că Juve va reuşi din nou să domine campionatul italian într-o asemenea manieră, după plecarea neaşteptată a lui Antonio Conte, cel care i-a condus pe bianconeri spre trei titluri la rând.

Soluţia Massimiliano Allegri, spre care oficialii campioanei Italiei s-au orientat rapid, s-a dovedit, însă, alegerea corectă. Privit iniţial cu neîncredere, tehnicianul de 47 de ani a făcut o muncă excelentă şi este aproape de o performanţă unică în istoria Seriei A.

Deja campion cu Milan, Allegri este foarte aproape de a cuceri titlul şi cu Juventus. În ambele cazuri, a făcut-o chiar la sezonul de debut, un lucru pe care nu l-a mai reuşit niciun alt antrenor din Italia.

Doar două cazuri aproape similare au existat în istoria Seriei A. Arpad Weisz a fost campion atât cu Ambrosiana-Inter (1929/30), cât şi cu Bologna (1935/36), însă antrenorul care avea să-şi găsească sfârşitul în lagărul de la Auschwitz îi mai pregătise pe nerazzurri între 1926 şi 1928.

De asemenea, Fabio Capello a cucerit titlul cu Milan (1991/92) şi cu Juventus (2004/05), dar acesta din urmă a fost revocat în urma scandalului Calcipoli. De asemenea, actualul selecţioner al Rusiei mai avusese o experienţă de câteva luni, ca interimar, pe banca rossonerilor, în 1987.

Chiar dacă Juventus pare scăpată în câştigătoare, Allegri îşi avertizează elevii că nimic nu este încă jucat.

"Este adevărat, o diferenţă de 9 puncte este bună, dar trebuie să începem să câştigăm şi în deplasare, un lucru pe care nu l-am făcut în ultimele trei ocazii", a declarat tehnicianul liderului din Italia, la finalul meciului cu Roma.

Bianconeri se pot apropia şi mai mult de un nou Scudetto în etapa viitoare, când vor primi pe teren propriu pe Sassuolo, echipa la care Allegri a avut prima sa performanţă importantă ca antrenor - titlul în Serie C1, în sezonul 2007/08. Nici nu se putea altfel, la chiar primul sezon pe banca grupării neroverde.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑