Moldova conduce cu 1-0 echipa Belarusului, după primul meci al zilei din Cupa Davis (GALERIE FOTO)



foto: Igor Rotari / PUBLIKA

Moldova nu a dat nicio şansă Belarusiei în prima zi al partidei din Cupa Davis. Radu Albot şi Maxim Dubarenco au învins în meciurile lor, iar tricolorii mai au nevoie de o singură victorie pentru a se califica în următoarea rundă. Următorul meci, cel de dublu, se va juca sâmbătă. Albot şi Ciumac îl vor avea în faţă pe celebrul Max Mirnîi.

Radu Albot a câştigat fără mari probeleme primele două seturi cu acelaşi scor, 6-2, însă a cedat în al treilea set, 3-6. În setul al patrulea, cel mai bun tenismen moldovean a reuşit două break-uri şi s-a impus, din nou, cu 6-2. Acesta l-a învins pe Dmitri Jirmont în aproape trei ore de joc.

"Nimeni nu a zis că va fi un meci uşor. Jucăm pe zgură. Suprafaţa e lentă. Toţi putem juca tenis. Cine e mai rezistent - acela câştigă", a declarat Radu Albot.

"În setul al patrulea, când conduceam cu 3-2 la game-uri şi 40-15 a fost o chesite de noroc. Radu a avut mai mult noroc", a spus jucătorul din Belorus Dmitri Jirmont.

Cel mai neaşteptat rezultat s-a produs în al doilea meci, în care Maxim Dubarenco l-a învins în trei seturi pe numărul unu al bieloruşilor, Vladimir Ignatik, 7-5 7-6 6-3. Astfel, după prima zi de joc, Moldova conduce cu 2-0 şi mai are nevoie de o victorie pentru a se calificat în ultima rundă. Sâmbătă se va juca meciul de dublu. Radu Albot şi Andrei Ciumac se vor întâlni pe teren cu celebrul Max Mirnîi şi Ignatic.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑