Mirel Rădoi, ajutat din umbră de Oli? "Au fost apropiaţi, sigur îi va cere sfatul"



**Mirel Rădoi, ajutat din umbră de Oli?**

Fostul stelist Iosif Rotariu este convins că Mirel Rădoi poate să ajute Steaua din postura de antrenor, chiar dacă fostul căpitan nu are dreptul să stea pe bancă.

Rădoi abia şi-a încheiat cariera de jucător şi are nevoie de cel puţin cinci ani pentru a obţine licenţa pro. Deocamdată, fostul internaţional nu are nici licenţa A, care i-ar permite să fie secund. Astfel, conducerea Stelei trebuie să îi ofere o altă funcţie în cadrul clubului.

Iosif Rotariu a analizat situaţia fostului internaţional, spunând că fostul său antrenor din Emirate şi de la Steaua, Cosmin Olăroiu, îl va ajuta cu sfaturi pe Rădoi: "În această postură am fost şi eu în '97, am plecat de la Steaua la Timişoara antrenor şi jucător, eu încă mai şi jucam. E greu, dar dacă are staff cu experienţă şi susţinerea patronului e o şansa pentru el, are mare experienţă ca jucător de fotbal, a avut mulţi antrenori în carieră. E un baiat inteligent, pune suflet şi se va sfătui cu fostul antrenor cu care a avut rezultate şi de care a fost apropiat. Cosmin Olăroiu a fost un apropiat şi cu siguranţă îi va cere sfatul".

Şi foştii adversari din Liga 1 îi prevăd un viitor strălucit lui Rădoi ca antrenor. Eric de Oliveira a declarat: "Am jucat împotriva lui când era în România, un jucător cu foarte mare experienţă şi de ce să nu dea oportunitatea unui jucător care iubeşte clubul să fie antrenor?".

Noul tehnician al campioanei are însă o problemă. Nu a făcut cursurile necesare și nu deține încă un carnet de antrenor. Dan Apolzan, șeful Școlii de Antrenori din cadrul FRF a explicat în cadrul emisiunii Fotbal Club situația fostului căpitan al Stelei.

"Mirel Rădoi încă nu este antrenor. Nu are nicio licență. I-am explicat ce are de făcut. Ca să-și ia licența PRO îi trebuie 4-5 ani. Dacă urmează un curs cumulat cum este cel pentru foști jucători i-ar trebui cam 3-4 ani. El nu figurează la mine ca antrenor", a declarat Apolzan.

Rădoi poate lua loc pe banca Stelei doar dacă va fi team-managerul echipei, post pe care îl ocupă în prezent Marius Ianuli.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑