Sportul, aproape de oameni. FRF pune la dispoziție Casa Fotbalului și tehnologie de ultimă oră pentru victimele din Colectiv



 

**VIDEO** Sportul, aproape de oameni. FRF pune la dispoziție Casa Fotbalului și tehnologie de ultimă oră pentru victimele din Colectiv

Conducerea Federației Române de Fotbal a reacționat imediat după tragedia de vineri, din clubul Colectiv. Încă de a doua zi, oficialii au contactat medicii care se ocupă de acest caz, pentru a încerca să ajute cu ce pot.

Comisia Medicală a Federației Române de Fotbal s-a întrunit de urgență și s-a oferit să ajute cu pansamente și alte produse farmaceutice, dar cadrele medicale care se ocupă în acest moment de cazurile tinerilor răniți în incendiul din București au precizat că, în acest moment, au tot ce le trebuie, dar că lucrurile s-ar putea schimba peste o lună și speră ca dorința de ajuta să fie și atunci la fel de mare.

Dacă acum nu se poate face nimic, FRF va încerca să ajute în perioada de recuperare și a anunțat că pune la dispoziție gratuit cele două camere hiperbarice de care dispune și care ar fi ideale pentru a-i ajuta pe răniți să își revină.

Federația are, de un an, două camere hiperbarice, care ajută la recuperarea jucătorilor după efort. În plan medical, sunt folosite tot în recuperare, dar pentru traume mari, în special în cazurile în care au fost afectate căile respiratorii, adică exact ce au nevoie supraviețuitorii incendiului de vineri. FRF a plătit 100.000 de euro în 2014 pentru cele două camere mobile.

Recuperarea nu se face doar în plan fizic, ci și psihologic. FRF a anunțat că pune la dispoziție sediul său, Casa Fotbalului, pentru Institutul pentru Tratarea Traumei, în vederea consilierii celor afectați și apropiaților lor.

"Chiar în sâmbăta după eveniment, Comisia Medicală s-a reunit și a luat legătura cu tot ce înseamnă cadre medicale implicate în acest moment. Și-a oferit ajutorul și oamenii ne-au spus: 'Nu vă înghesuiți acum, fiindcă se înghesuie toată lumea și ne e teamă ca peste o lună să nu avem o nevoie mai mare. Am vrea să nu ne uite lumea atunci'.", a declarat Andrei Vochin, în cadrul emisiunii "Fotbal Club".

"Am pus la punct un plan de bătaie. În cadrul lui, noi am spus ce resurse avem noi la Federație și cu ce putem ajuta oamenii ăștia care sunt pe patul de spital. Ne-au spus așa: 'Nu aveți ce să faceți, în momentul ăsta. Recuperarea este importantă'. Le-am spus că au la noi pansamente, tot felul de produse farmaceutice, medicale, ce trebuie pentru zona asta.", a adăugat consilierul președintelui.

"Pentru recuperare, care va fi fel de dificilă, dar de mai lungă durată, le-am povestit că noi avem cele două camere hiperbarice pentru recuperarea fotbaliștilor după efort. Sunt foarte bune în situația regenerării după traume de genul ăsta, mai ales pe căile respiratorii. Punem la dispoziție gratis aceste camere hiperbarice, care până acum au fost folosite doar de echipa națională mare. Viața e prioritară în momentul ăsta. Fotbaliștii poate vor avea nevoie de ele 3 zile în martie, dar nici atât, fiindcă vom avea un singur meci.", a mai precizat Andrei Vochin.

"A mai fost o discuție pe palierul psihologic, fiindcă oamenii ăștia au nevoie, fie cei care au suferit traume, fie familiile. S-a luat legătura cu Institutul pentru Tratarea Traumei în România. Trebuie pus la punct un protocol. Noi le-am spus că toată Casa Fotbalului le stă la dispoziție, atunci când au nevoie, cu programare. Dacă au nevoie de specialiști de-ai noștri, din orice domeniu, cu mare drag", a încheiat oficialul FRF.

Federația Română de Fotbal și-a anunțat și printr-un comunicat postat miercuri pe site-ul oficial disponibilitatea de a ajuta victimele incendiului de la clubul Colectiv.

"Federația Română de Fotbal vine în ajutorul victimelor incendiului de la clubul Colectiv

Din dorința de a facilita, pe cât se poate, procesul de recuperare al celor aflați în suferință după tragedia de săptămâna trecută, Federația Română de Fotbal, prin Departamentul Medical, a decis să pună la dispoziția echipelor interdisciplinare care manageriază răniții accesul la cele două camere hiperbarice (OXYHEALTH VITAERIS 320) de care dispune.

Totodată, FRF pune la dispoziția pacienților care vor necesita recuperare medicală, după tratarea plăgilor arse, complexul de recuperare din cadrul Centrului Mogoșoaia.

Pentru programări și stabilirea contactelor, rugăm reprezentanții echipelor interdisciplinare și rudele celor aflați în suferință să ne contacteze la adresa medical@frf.ro".

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑