«Costuleni» - «Dacia»: avancronică



04 декабря 2013
/><br /><p>După ce a pierdut împotriva lui «Sheriff» în ultimul meci de acasă din acest an, «Dacia» urmează să dispute două meciuri în deplasare, unul dintre care va avea loc la Orhei, unde fotbaliştii antrenaţi de Igor Negrescu vor întâlni «Costuleni» într-o partidă din cadrul etapei a 18-a din Divizia Naţională. Înainte de această confruntare este dedicată tradiţionala avancronică.</p>  <p><strong class=4 decembrie. Orhei, stadionul orăşenesc, 13:00

«Costuleni» demonstrează în actualul sezon un joc impresionant, care nu prea este obişnuit pentru echipa din Ungheni. Formaţia antrenată de Lilian Popescu se află printre primele locuri din clasament şi este o candidată serioasă la lupta pentru cupele europene după 17 etape disputate. În ultimele două etape «leii» au suferit două înfrângeri de la echipe tiraspolene: «Sheriff» şi «Tiraspol». Pe lângă asta este de menţionat că în ambele întâlniri «Costuleni» a cedat după o luptă foarte strânsă.

«Dacia» la sigur nu se poate mulţumi de turul al doilea, unde după patru meciuri consecutive la egalitate, a urmat o victorie sigură împotriva outsiderului competiţiei, «Olimpia» Bălţi, însă în precedenta etapă a intervenit o înfrângere pe teren propriu împotriva lui «Sheriff» Tiraspol - 1:3. Echipa lui Igor Negrescu are în faţă două meciuri în deplasare unde trebuie să acumuleze maximum de puncte, pentru a intra în pauza de 3 luni cu un moral cât mai bun şi să se apropie de locurile de frunte în clasament.  

Brigada de arbitri

Arbitru principal - Dumitru Muntean (Bender)

Asistenţi - Vasile Ermişchin şi Denis Borisov (ambii - Bender)

Al patrulea oficial - Iurie Covtun (Bender)

Observatorul meciului - Valeriu Rusacov(Bălţi)

Delegat FMF - Victor Sorocean (Bălţi)

În vârstă de 28 de ani, Muntean, care este cel mai tânăr arbitru din Divizia Naţională şi arbitru de categorie FIFA, a oficiat ca central în actualul sezon în 8 meciuri din campionatul Moldovei.

Etapa 1. Rapid - Cotuleni 2:1

Etapa 3. Dacia - Veris 3:1

Etapa 5. Dinamo-Auto - FC Tiraspol 1:3

Etapa 6. Veris - Speranţa 1:0

Etapa 10. Sheriff - Dinamo-Auto 3:0

Etapa 11. Zimbru - Olimpia 4:1

Etapa 15. Academia - Veris 0:3

Etapa 17. Milsami - Rapid 3:1

 width=Performanţa medie

«Costuleni» - 1,71 goluri pe meci;

«Dacia» - 2,35 goluri pe meci.

Ultimul meci al lui «Costuleni» în Divizia Naţională

În etapa a 17-a «leii» s-au deplasat la Tiraspol, unde au suferit înfrângere de la clubul cu acelaşi nume. Scorul a fost deschis de fundaşul «cetăţenilor» Dumitru Popovici în urma unei centrări venite din corner. Oaspeţii au reuşit să egaleze spre finalul întâlnirii. În minutul 89 s-a remarcat cel mai bun marcator al celor de la «Costuleni», Dan Pâslă.

Chiar dacă a rămas de disputat puţin din meci, fotbaliştii lui Vlad Goian au reuşit să obţină victoria. În minutul 93 «costulenii» l-au scăpat din vedere pe Andrei Novicov şi fundaşul central a marcat practic fără probleme în poarta lui Adrian Patraş.  

 

Ultima confruntare directă în campionatul Moldovei

14 septembrie. Speia, aproximativ 100 de spectatori

Fotbaliştii lui Igor Negrescu au dominat autoritar pe tot parcursul întâlnirii ostilităţile din teren, dar nici Oleg Molla, nici Milos Krkotic, Gheorghe Ovseannicov sau Marian Stoleru nu au putut să-l învingă pe portarul Adrian Patraş. Ocazii au fost, dar iarăşi realizările au lăsat de dorit, însă echipa lui Lilian Popescu şi-a aşteptat şansa şi aceasta a venit când în minutul 64 Vladislav Ivanov a deschis scorul după un assist de la Dan Pâslă.  

În minutul 71 «Costuleni» a mai reuşit un contraatac în umra căruia Vladislav Ivanov putea să-şi pună în cont dubla, dar după o ieşire singur cu portarul fotbalistul a şutat iar mingea a lovit bara. În ajutorul coechipierului a venit Pâslă care a finalizat - 0:2.

În timpul rămas de disputat gazdele întâlnirii au făcut tot posibilul pentru a restabili egalitatea pe tabelă, dar toate acţiunile «dacilor» au fost în zadar. «Lupii galbeni» suferă a doua înfrângere consecutiv.

Dacia - Costuleni 0:2 (0:0)

Goluri:Ivanov, 64 - 0:1, Pâslă, 71 - 0:2

Dacia: Moşneaga, Posmac, Krkotic (Postoroncă, 78), G. Orbu (Pavlov, 56), Mihaliov (c) (Stoleru, 68), Ogada, Cociuc, Kamara, Molla, Simao, Novacovic (Ovseannicov, 66)

Rezerve: Matiughin, V. Jardan, Şeveli

Costuleni: А. Patraş, Cucerenco, Sandu, Ivanov (Negru, 74), Cemârtan (Egwuatu, 56), I. Carandaşov, А. Bugneac, Ojog, Pâslă (Cheltuială, 82), Muzâciuc (S. Sârbu, 50), Mocanu

Rezerve: Macoviiciuc, V. Osipenco, А. Savinov

Avertismente: Mihaliov (D), 52, Ojog (C), 77

Arbitri: Alexandru Tean (Chişinău), Filip Alexanchin şi Denis Oală (ambii - Bălţi)

Statistica meciului: şuturi pe poartă - 8-3, şuturi spre poartă - 7-4, cornere - 7-2, offside-uri - 1-3, faulturi - 18-21.

Lilian Popescu, antrenor principal «Costuleni»:

- Am câştigat mai multe lupte directe şi am profitat de şansele avute pe contraatac. De aici şi a venit rezultatul. Ştiam că «Dacia» este o echipă puternică, care în plan individual are fotbalişti foarte buni. Dar astăzi noi ne-am dorit mai mult victoria.

Iurie Groşev, asistentul antrenorului principal al «Daciei»:

- Cred că am subestimat adversarul, pentru că au fost multe acţiuni nejustificate, pase greşite. Din această cauză am suferit la finalizare. Chiar şi în acele ocazii care le-am avut nu am reuşit să marcăm. Asta spune din nou totul despre proasta noastră organizare şi lipsa de concentrare în fiecare meci.

Meciuri în campionatul Moldovei

În total: 10

Victorii «Dacia»: 7

Remize: 1

Victorii «Costuleni»: 2

Diferenţa de goluri: 16:8 în favoarea «Daciei»

Источник – ФК Дачия


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑