Americana Lindsay Davenport, a fost inclusă în Hall of Fame-ul tenisului



 

Fostul număr unu în tenisul mondial feminin, americanca Lindsay Davenport a fost inclusă în International Tennis Hall of Fame pentru realizările sale de-a lungul carierei. Din acest an, alături de Davenport în Hall of Fame va face parte şi legendarul antrenor, Nick Bollettieri.

Lindsay Davenport va face parte din Hall of Fame, galeria personalităţilor tenisului mondial. În vârstă de 37 ani, Davenport a câştigat trei titluri de Mare Şlem la simplu şi a ocupat timp de 93 de săptămâni primul loc în topul mondial al tenisului feminin.

Alături de Lindsay Davenport, în Hall of Fame a fost inclus şi legendarul antrenor Nick Bollettieri. Fost militar de carieră, Bollettieri, în vârstă de 82 de ani, a fondat în 1978 o structură de antrenament care îi poartă numele şi prin care au trecut de-a lungul timpului numeroşi jucători care au dominat tenisul mondial, între care Andre Agassi, Jim Courier, Monica Seles sau Maria Şarapova.

În 2014 va mai fi inclusă în Hall of Fame olandeza Chantal Vandierendonck, care a fost numărul unu mondial timp de 136 săptămâni, şi a câştigat cinci medalii la Jocurile Paralimpice.

Galeria tenisului mondial are sediul la Newport, unde se află şi muzeul sportului alb. Hall of Fame cuprinde 235 de foşti jucători, conducători, precum şi alte personalităţi ale tenisului, între care şi doi români, foştii mari jucători Ilie Năstase şi Ion Ţiriac.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑