Michael Phelps va participa la prima competiţie majoră după Olimpiada de la Londra din 2012



06 августа 2014
Foto: thebiglead.com

Michael Phelps revine în forţă. Cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice va participa la prima competiţie majoră după Olimpiada de la Londra din 2012. Americanul s-a înscris în cursa pentru medalii la Campionatul Naţional din SUA, unde va da piept cu principalul său adversar, Ryan Lochte.

Sportivul, în vârstă de 29 de ani, va participa în patru probe: 100 metri stil liber, 100 metri fluture, 100 metri spate şi 200 metri combinat.

"Este foarte plăcut să revin în apă şi să fiu gata să mă lupt la asemenea nivel. Sunt fericit să particip la Campionatul Naţional şi abia aştept începutul competiţiilor", a spus acesta.

Revenirea lui Phelps s-a produs în luna mai a acestui an, când americanul a participat la competiţia Arena Grand Prix din SUA. Phelps a avut un debut slab în proba de 50 de metri stil liber, unde a fost întrecut de principalul rival, Ryan Lochte, însă şi-a revenit pe parcurs şi s-a impus în proba de 100 metri fluture.

"Atunci când a zis că se retrage după Jocurile Olimpice, ştiam că se va întoarce. Ştiam că acest lucru se va întâmpla mai repede decât oricine şi-ar putea imagina. Şi am avut dreptate. Întoarcerea lui este foarte utilă pentru sport, dar şi pentru mine. Noi ambii creem presiune unul faţă de celălalt", a precizat Lochte.

Ultima competiţie majoră la care a participat Phelps au fost Jocurile Olimpice de la Londra, unde americanul a câştigat patru medalii de aur şi două de argint. După încheierea Olimpiadei, sportivul a anunţat că ia o pauză din sportul de performanţă. Michael Phelps este cel mai titrat sportiv olimpic din istorie. Acesta a cucerit 18 medalii de aur, două de argint şi două de bronz la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, ceea ce reprezintă un record absolut.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑