Luptătorii moldoveni care s-au calificat la Olimpiada de la Rio, premiaţi de Federaţia de profil



Foto: youtube.com
Federaţia Moldovenească de Lupte a premiat cu câte 20 de mii de lei luptătorii care s-au calificat la Olimpiada de la Riode Janeiro, fiind vorba de Mariana Cehrdivară, Nicolae Ceban şi Evgheni Nedealco.
De un premiu financiar de aceeaşi valoare s-a bucurat şi Donior Islamov, medaliat cu bronz la Campionatul European din acest an.
"Voi investi aceşti bani în familie. Am o fetiţă şi are nevoie de câte ceva. Nu voi cheltui banii în zădar", a spus Mariana Cherdivara, luptătoare stil liber.
"Desigur că este plăcut. Vom avea cu ce să ne cumpărăm vitamine. Pentru un sportiv este foarte important. Cum se spune, banii niciodată nu sunt în plus. Mulţumim Federaţiei", a precizat Evgheni Nedealco, luptător stil liber.
Dacă pentru Nicolae Ceban Olimpiada de la Rio va fi a treia la care va participa, pentru Nedealco şi Cheridvara acestea vor fi Jocurile Olimpice la care vor evolua pentru prima dată. Sportivii visează de mult timp să participe la Olimpiada de la Rio de Janeiro.
"Mereu mi-am dorit o medalie. Am experienţă, voi participa la a treia Olimpiadă. Sperăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, să câştigăm o medalie şi să se bucure o ţară întreagă, dar şi eu", a declarat Nicolae Ceban, luptător stil liber.
"Cu siguranţă, nu vreau să fie doar un vis, ci doar realitate. Vreau foarte mult să câştig o medalie", a subliniat Cheridvara.
Conducerea Federaţiei de resort a anunţat obiectivele atleților noștri pentru festinul sportului mondial de la Rio.
"Dacă vreun sportiv se va clasa printre primii zece va fi un rezultat foarte bun pentru ţara noastră, pentru toţi. Dar, să visăm... Locul 5, dar şi locul 10 va fi bun", a punctat preşedintele interimar FM de Lupte, Victor Peicov.
Moldova a avut ultima dată mai mult de doi luptători la Jocurile Olimpice de la Sydney, din anul 2000.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑