El Jaish i-a luat faţa lui Tottenham!



Pentru El Jaish, înfiinţată în Qatar în 2007, locul trei în campionat, una dintre cupe câştigate şi calificarea în şaisprezecimile Ligii Campionilor Asiei au fost rezultate care i-au permis lui Răzvan Lucescu să continue pe banca echipei.

În acest sezon, qatarioţii au ca obiectiv câştigarea campionatului, motiv pentru care au făcut un transfer de senzaţie. Conducerea lui El Jaish a câştigat competiţia cu Tottenham şi a obţinut semnătura ecuadorianului Christian "Chucho" Benitez, atacant de 27 de ani care a avut un aport decisiv în câştigarea titlului în Mexic de către formaţia America.

Pentru el, Tottenham oferea 9 milioane de lire sterline, circa 10,5 milioane de euro, suma plătită de arabi nefiind dezvăluită. Tot conform presei britanice, Benitez va câştiga în jur de două milioane de euro în fiecare dintre cei trei ani de contract în Qatar.

Englezii trag şi ei de bani

Benitez a jucat 30 de meciuri în Anglia, la Birmigham, în sezonul 2009-2010, când a marcat numai trei goluri. Transferul său în Premier league a fost unul cu cântec. Birmigham l-a cumpărat pentru o sumă, apreciată de jurnalişti, între 7 şi 9,5 milioane de euro, dar s-a folost de un control medical care spunea că jucătorul ar putea avea probleme la genunchi.

În Mexic, Benitez a făcut furori

La renegociere s-a stabilit că trebuie să achite puţin peste 1,5 milioane de euro, iar la la finalul sezonului mai achită 8,2 milioane de euro dacă vrea să-l păstreze. Tratativele au fost un eşec, iar atacantul de 1,70 metri înălţime s-a întors la Santos Laguna.

A marcat în primul an 16 goluri şi a fost vândut la formaţiei America pentru 7,5 milioane de euro, cea mai mare sumă plătită vreodată de un club mexican! La America a înscris 52 de goluri în 79 de meciuri.

La naţionala Ecuadorului, Christian "Chucho" Benitez are 58 de partide şi 24 de reuşite.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑