Dieta care ii aduce performante: Eroul Moldovei, Piotr Ianulov e cu gandul la Mondiale. Cum se pregateste luptatorul de stil liber - VIDEO




Unul din eroii Moldovei la primele Jocuri Europene, desfasurate la Baku, se pregateste deja de Campionatul Mondial. Luptatorul de stil liber Piotr Ianulov trage tare la antrenamente si spera sa obtina cota de calificare pentru Olimpiada din 2016. Sportivul a povestit pentru ProTV despre performantele sale si despre dieta, care il ajuta sa le obtina.

 

Piotr Ianulov s-a intors acasa de la Jocurile Europene cu medalia de argint. El spune ca practica luptele libere de la varsta de 11 ani si ca nu va schimba pe nimic acest sport. 

 

Piotr IANULOV, LUPTATOR: „Cel mai tare în lupte este educaţia disciplinei, plăcerii de a munci, răbdării.” 


 
Piotr Ianulov s-a nascut in satul Copceac, din Autonomia gagauza. Pe langa argintul la Jocurile Europene, el a mai cucerit de 2 ori aurul la Campionatul Mondial destinat studentilor, bronzul la Universiada din Kazan, din 2013, avand si alte clasari pe podimul la diverse Grand-Prix-uri. In septembrie, Ianulov va participa la Campionatul Mondial de lupte, desfasurat in Las Vegas. Acolo el trebuie sa ocupe unul din primele 5 locuri pentru a obtine cota de calificare la Jocurile Olimpice din 2016. Ianulov spune ca mintea limpede este cheia succesului in lupte. 

 


Piotr IANULOV, LUPTATOR: „ Cum eu mă motivez pentru luptă ? La ce mă gândesc ? Din contra, mă strădui să scot din cap tot ce e de prisos, capul să fie gol. Când nu ai gânduri, ai o reacţie mai rapidă. Să simt situaţia, atmosfera, adversarul, covorul de luptă, la maxim, cu tot corpul. ” 

 


Piotr Ianulov afirma ca performantele nu se obtin doar datorita muncii la antrenamente, dar si gratie unei diete bine gandite. Inainte de competitii, sportivul renunta la lactate si grasimi, consuma mai multe produse bogate in proteine si vitamine si bea multa apa minerala. 

 


Piotr IANULOV, LUPTATOR: „ La turnee, avem 5 lupte într-o zi şi avem nevoie de energie multă pentru a rezista. ” Pentru a vedea cu ochii proprii cum isi pregateste Piotr dieta, am mers cu el la magazin. 


Piotr IANULOV, LUPTATOR: „ Apropo, ouă de prepeliţă conţin mai multe proteine şi aminoacizi decât cele simple./ Întotdeauna mănânc fulgi de ovăz, îmi place. Uneori cumpăr şi musli, aşa combinate. Dacă nu sunt musli, poţi singur adăuga mere, banane. ” 

 


La Jocurile Europene de la Baku, Moldova a cucerit 3 medalii, toate la lupte. Pe langa argintul obtinut de Ianulov, tara noastra a luat 2 distinctii de bronz, prin Alexandru Chirtoaca si Svetlana Saenko. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑