Radu Albot a revenit pe terenul de tenis după vacanţă. Ce obiective are tenismanul moldovean



07 сентября 2016

Radu Albot a revenit pe terenul de tenis după câteva zile de vacanţă. El s-a odihnit în ţară după o serie de evoluții bune, dintre care unele chiar de senzaţie, ale unui grafic intens ce durează de la începutul anului.
În 2016, tenismanul moldovean a câştigat trei turnee din seria Challenger şi a ajuns pe tabloul principal la tot atâtea turnee de Mare Şlem: Roland Garros, Wimbledon şi US Open. Luna trecută, el a devenit primul tenisman moldovean care a participat la Jocurile Olimpice. Albot susține că în acest an a obţinut cele mai mari succese din carieră.
"Mi s-a întâmplat că am ajuns la limită şi alergam prin aeroport. Asta mi s-a întâmplat de câteva ori chiar. Am fost norocos şi am ajuns la timp. Cred că cele mai mari peripeţii sunt cele când întârzii la avion. Sunt foarte multe probleme când ești aproape să pierzi conexiunea de la un avion la altul şi trebuie să alergi repede prin aeroport cu genţile. Cred că acestea sunt cele mai mari peripeţii pe care le poate avea un sportiv", a declarat sportivul.
Radu Albot călătoreşte foarte des și în diverse colţuri ale lumii pentru a participa la turnee. El spune că cel mai dificile sunt deplasările de la o competiţie la alta. În timpul acestor călătorii se pot întâmpla diverse peripeţii.
La moment, Radu Albot se află pe locul 97 în ierarhia mondială, iar conform site-ului ATP, tenismanul moldovean a încasat aproape 200 de mii de dolari din participarea la competiţii.
Acum, Radu Albot are obiective şi mai mari: "Aş vrea foarte mult să ajung printre cei mai buni 50 de tenismani ai lumii. La moment, sunt printre primii 100. Acolo, în Top-50, e un nivel cu totul diferit. Sunt mai bune turneele, respectiv, mai puternici adversarii. Este un lucru destul de interesant pentru mine. Sper să ajung în Top-50 în anul 2017."
Albot va participa în această toamnă la mai multe turnee Challenger, iar ulterior se va pregăti de Australian Open. În ajunul primului turneu de Mare Şlem al anului, tenismanul are programat un cantonament în Statele Unite.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑