Totul pentru refugiaţi. Ce donaţii vor face cluburile de fotbal europene



08 сентября 2015
Foto: aljazeera.com

Cluburile care vor participa în grupele Ligii Campionilor și Ligii Europei vor dona un euro pe biletul vândut la primul lor meci din cupele europene pentru a ajuta refugiații. Decizia a fost luată la Geneva de membrii Asociaţiei Europene a Cluburilor de Fotbal.

Banii adunați vor fi transferaţi în fondurile create de Asociaţia Cluburilor de Fotbal. Această decizie a fost luată în unanimitate după inițiativa clubului FC Porto.

"Cluburile trebuie să ajute refugiaţii pentru că este o problemă foarte serioasă cu care se confruntă Europa. Cred că fotbalul trebuie să aibă o parte din responsabilitate în acest caz", a spus Karl-Heinz Rummenigge, directorul executiv al Bayern Munchen.

După această acţiune, Asociației îi va reveni sarcina de a găsi o acțiune concretă pentru a utiliza cât mai eficient acești bani. Conform unor calcule, în urma acestei acţiuni se vor aduna între 2 și 3 milioane euro.

În ultima perioadă, lumea fotbalului se mobilizează în fața crizei refugiaților cu care se confruntă Europa. Real Madrid a anunțat sâmbătă că va dona un milion de euro pentru refugiații ajunși în Spania și le va pune la dispoziție locuri de cazare.

Și cei de la Bayern Munchen au anunțat diverse inițiative, între care donarea unui milion de euro pentru proiecte destinate refugiaților.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑