EXCLUSIV Dinamo nu-l va păstra și din vară pe israelianul Elhamed! Se anunță o campanie amplă de achiziții



 

**EXCLUSIV** Dinamo nu-l va păstra și din vară pe israelianul Elhamed! Se anunță o campanie amplă de achiziții

VIDEO Viitorul - Dinamo 0-2. Mircea Rednic a început cu dreptul un nou mandat la Dinamo, dar cu siguranță regretă că din sezonul viitor nu se va putea baza pe polivalentul Hatem Elhamed (24 de ani), unul dintre cei mai buni fotbaliști ai alb-roșilor în acest retur.

Adus cu împrumut până la vară de la Ashdod, jucătorul israelian a disputat deja 11 partide pentru Dinamo și a marcat două goluri, având o mare ocazie și în partida cu Viitorul, la care Călin Albuț s-a opus în prima repriză. După meci, emisiunea Digi Sport Special a anunțat că Elhamed nu are nicio șansă să joace pentru Dinamo și din sezonul viitor, în care staff-ul și conducerea din Ștefan cel Mare au anunțat că își doresc implicarea în lupta pentru titlu.

Elhamed va reveni la vară la Ashdod, pentru că noile reguli privind extracomunitarii nu îi permit să mai evolueze în Liga 1.

Fotbalistul israelian nu a prins încă vreo selecție la națională, deci nu îndeplinește regula impusă de LPF, care stipulează că un extracomunitar trebuie să fi jucat minimum trei partide în ultimul an pentru reprezentativa sa, pentru a avea drept de joc în Liga 1.

Dacă Dinamo l-ar fi transferat definitiv din iarna acestui an, atunci nu s-ar mai fi pus această problemă, dar șefii din "Gropă" nu au vrut să riște înainte de a-l vedea la joc. Drept urmare, nu vor mai apuca să-l transfere în timp util pentru a "dribla" noile prevederi impuse de LPF. Și salariul mare al israelianului i-a făcut pe dinamoviști să ezite în privința unui transfer.

Cu toate acestea, Florin Bratu, antrenorul de la Dinamo II, a anunțat la Digi Sport Special că Dinu Gheorghe pregătește o serie de achiziții importante din vară, când lotul roș-albilor va fi remaniat. Cel mai probabil, Dinamo se va orienta către jucători liberi de contract.

500.000 este cota de piață a lui Elhamed, care a înscris în acest sezon în partidele cu CFR Cluj (1-1) și Steaua (1-3). Elhamed a mai avut o singură experiență în străinătate, înainte de venirea la Dinamo: fusese împrumutat de Maccabi Tel Aviv la Charleroi, în Belgia, în sezonul 2010/2011.

Noul pachet de măsuri prin care LPF doreşte încurajarea formării jucătorilor la nivel național va fi aplicat din sezonul 2016-2017 al Ligii I. Din sezonul 2016-2017, cluburile din Liga I vor fi obligate să aibă un lot de cel mult 25 de jucători, dintre care patru formaţi la nivel naţional şi patru la nivel de club. 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑