CSM Bucureşti este noua Regină a Europei la handbal feminin




CSM Bucureşti s-a impus dramatic la aruncările de departajare în faţa lui Gyor în meciul decisiv al Final Four-ului Ligii Campionilor chiar în sezonul său de debut în cea mai puternică competiţie a handbalului continental.
După cele 60 de minute regulamentare, scorul a fost de 22-22, handbalistele bucureștene reuşind să egaleze cu doar câteva secunde înainte de sfârşitul timpului regulamentar.
Debutul prelungirilor a fost mai bun pentru echipa maghiară, care a încheiat prima repriză cu scorul de 24-22 în favoarea sa. CSM Bucureşti a revenit în partea a doua şi a reuşit din nou egalarea, cu două secunde înainte de final, scor 25-25.
Astfel campioana s-a decis la aruncările de departajare. Româncele au transformat patru lovituri de la şapte metri, în timp ce eroina lui CSM Bucureşti a fost portarul Mayssa Pessoa, care a parat două aruncări, iar gruparea română a câştigat în final cu 4-1 şi a cucerit Liga Campionilor în premieră.
Isabelle Gullden de la CSM București a fost declarată golgheterul competiției, cu 108 goluri, dintre care 15 marcate în partida decisivă cu Gyor, în timp ce Jelena Grubisic a fost declarată de Federația Europeană de Handbal cea mai valoroasă jucătoare a Final Four-ului Ligii Campionilor.
Este pentru a treia oară, când o echipă din România câştigă Liga Campionilor la handbal feminin. Anterior, Ştiinţa Bucureşti şi Rapid Bucureşti au triumfat în cea mai importantă competiţie continentală rezervată cluburilor.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑