Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic critică liderii statelor care boicotează Jocurile Olimpice



010 февраля 2014
FOTO: indianexpress.com

Thomas Bach îi acuză pe liderii statelor care au refuzat să vină la Olimpiada de la Soci! Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic a declarat că aceştia fac un gest demonstrativ, doar pentru a atrage atenţia presei.

Preşedintele CIO, Thomas Bach a declarat că liderii mai multor state care au criticat dur organizarea Jocurile Olimpice de iarnă ar trebui să vadă personal toate condiţiile de la Soci, după care să-şi expună părerea.

"Veniţi şi vedeţi şi apoi veţi judeca. Nu trebuie să faceţi concluzii fără a vedea personal cum e aici. Veniţi şi vedeţi ce se întâmplă. Vorbiţi cu sportivii şi apoi veţi şti că aici se desfăşoară o Olimpiadă extraordinară pentru toţi" a declarat Thomas Bach.

Bach a făcut aceste declaraţii după ce a vizitat la Soci un loc special amenajat de joacă pentru copiii cu dizabilităţi. Înainte de Jocurile Olimpice, legislaţia anti-gay din Rusia a fost larg criticată pe plan internaţional.

Ca urmare, preşedintele Franţei, Francois Hollande, prim-ministrul britanic, David Cameron, dar şi preşedintele SUA, Barack Obama, nu au participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Înainte de startul Olimpiadei, jurnaliştii care au ajuns la Soci s-au plâns pe condiţiile dezastruoase din hoteluri. Aceştia au publicat materiale în care scriau că în majoritatea hotelurilor lipseşte câte ceva, iar unele nu au fost construite până la urmă.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑