Buducnost a câștigat Liga Campionilor! Cristina Neagu, la primul său trofeu suprem



Buducnost a câștigat Liga Campionilor! **Cristina Neagu, la primul său trofeu suprem**

Buducnost Podgorica, echipa româncei Cristina Neagu, s-a impus în finala Ligii Campionilor la handbal feminin, cu 26-22, în fața norvegienelor de la Larvik. Este al doilea titlu suprem european câștigat de muntenegrence, după cel de acum trei ani, din 2012.

Cristina Neagu, aflată la prima Ligă a Campionilor câștigată, a fost desemnată co-golgheterul competiției, cu 102 goluri marcate, la egalitate cu croata Andrea Penezic, de la Vardar Skopje.

Balcanicele au început ca din pușcă, având 4-0 după doar patru minute. Apoi, timp de șapte minute, Buducnost nu a mai reușit să înscrie, în timp ce Nora Mork a marcat de patru ori pentru nordice. Apoi, a ieșit la rampă Bulatovic, căreia i-a intrat tot. Împreună cu Neagu și Knezevic, au reușit să strângă un avans de șase goluri la pauză pentru echipa din Podgorica.

Buducnost a făcut meciul perfect. Când norvegienele scăpau pe contraatac, nemțoaica Woltering intra în scenă. Portarul muntenegrencelor a avut mai bine de jumătate de partidă o eficiență de peste 50% a șuturilor apărate. Mork a reușit să le apropie pe jucătoarele nordice la doar patru puncte, dar nu a fost suficient. Larvik a jucat bine doar 20 de minute și asta, într-o finală, nu e suficient. Iar că scorul a fost doar 26-22 este meritul lui Toft, care a avut 12 parade de-a lungul partidei.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑