Selecţionerul Austriei a sărbătorit într-un mod inedit calificarea la Euro 2016



010 сентября 2015

 

**VIDEO** Selecţionerul Austriei a sărbătorit într-un mod inedit calificarea la Euro 2016

Austria a devenit a cincea naţională, după Franţa, Anglia, Islanda şi Cehia, care s-a calificat la Campionatul European de anul viitor, după o victorie spectaculoasă, scor 4-1, obţinută în Suedia.

Golurile marcate de David Alaba, Marc Janko şi Martin Harnik, autorul unei duble, au adus austriecilor un succes entuziasmant, care nu le-a asigurat doar prezenţa la turneul final din Franţa, dar şi primul loc în grupa G, cu două etape înainte de finalul preliminariilor.

Este pentru prima oară când Austria se califică la Euro pe teren, precedenta ei participare înregistrându-se în 2008, din postura de ţară gazdă, alături de Elveţia.

Principalul artizan al calificării Austriei este antrenorul elveţian Marcel Koller, în funcţie din octombrie 2011. Privit iniţial cu neîncredere, fosta legendă a celor de la Grasshoppers, singurul club pentru care a jucat, a reuşit să-i convingă pe sceptici prin parcursul din ultimii ani.

Tehnicianul de 54 de ani s-a remarcat şi prin modul inedit în care a sărbătorit calificarea la Euro 2016. Koller a apărut la conferinţa de presă de la finalul meciului cu Suedia purtând o beretă franţuzească şi cu o baghetă franţuzească, din care a muşcat cu poftă.

Источник – DIGIsport


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑