Scandal în atletismul mondial! RUSIA riscă SUSPENDAREA din toate competiţiile



Foto: rferl.org

Scandal în atletismul mondial! Rusia riscă să fie suspendată din toate competițiile din cauza problemelor de dopaj. Preşedintele Federaţiei Internaţionale, Sebastian Coe spune că va insistat asupra acestui lucru după un raport al Agenţiei Mondiale Antidoping.

Comisia însărcinată de Agenția Mondială Antidoping să ancheteze multiplele scandaluri de dopaj din atletism a făcut public un raport la Geneva. Ea recomandă suspendarea Rusiei din toate competițiile și retragerea acreditării laboratorului antidoping de la Moscova, care ar fi distrus 1.417 probe de dopaj.

Comisia acuză ministrul Sportului din Rusia de intimidare directă a laboratorului de la Moscova.

Totodată, comisia recomandă și suspendarea pe viață a cinci atleți ruși, printre care campioana olimpică en-titre în proba de 800 de metri, Maria Savinova.

"Am identificat posibile încălcări cu caracter penal. După cum am menționat, am identificat o serie de cazuri suspecte, în urma cărora am găsit şi persoanele implicate în diferite scheme", a declarat preşedintele WADA, Dick Pound. 

După raportul comisiei, preşedintele Federaţiei Internaţionale de atletism, Sebastian Coe a declarat că susţine aceste recomandări.

El a anunţat că va încerca să convingă membrii Comitetului Executiv al forului pentru ca Rusia să fie suspendată din toate competiţiile.

În același timp, comisia de etică a Comitetului Internaţional Olimpic a recomandat suspendarea provizorie a lui Lamine Diack din funcția de membru de onoare al CIO.

Fostul președinte al Federației internaționale de atletism este inculpat pentru corupție pasivă și spălare de bani.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑