Federer a obţinut victoria 1.000 a carierei, la Brisbane. Al treilea jucător care atinge această bornă



**VIDEO** Federer a obţinut victoria 1.000 a carierei, la Brisbane. Al treilea jucător care atinge această bornă

Elveţianul Roger Federer a devenit al treilea jucător din istoria tenisului care obţine 1.000 de victorii în carieră, după ce l-a învins în trei seturi pe canadianul Milos Raonic în finala turnului de la Brisbane.

Favorit numărul 1 în Australia, Federer s-a impus cu 6-4, 6-7, 6-4, după două ore şi 15 minute de joc.

Prin acest succes, elveţianul de 33 de ani se alătură lui Jimmy Connors şi Ivan Lendl în grupul jucătorilor care au obţinut cel puţin 1.000 de victorii în carieră. Connors a câştigat 1.253 de meciuri, în timp ce Lendl s-a impus de 1.071 de ori.

În privinţa jucătorilor activi, Federer este lider detaşat, în faţa marelui său rival, spanioul Rafa Nadal (706 victorii) şi a australianului Lleyton Hewitt (611).

"Am jucat foarte mult tenis, înseamnă foarte mult pentru mine să ajung la 1.000 de victorii. Nu voi uita niciodată acest meci", a declarat Federer, la finalul meciului.

Titlul de la Brisbane este cel de-al 83-lea din cariera fostului lider mondial, care a jucat 125 de finale în circuirul ATP.

></p><p>Într-un clasament all-time al victoriilor în tenis, elveţianul se află pe locul 5, primele două poziţii fiind ocupate de Martina Navratilova (1,442) şi Chris Evert (1.309).</p><p>Imediat după sfârşitul meciului ATP a postat pe YouTube un video în onoarea celor 1.000 de victorii ale lui Federer.</p>                    </div>
                                    <div class=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑