Alberto Gilardino va lucra iar cu Marcelo Lippi. Nu la naționala Italiei, ci în China



**Alberto Gilardino** va lucra iar cu Marcelo Lippi. Nu la naționala Italiei, ci în China

Lippi l-a considerat pe Gilardino omul ideal pentru a-și întări ofensiva, mai ales că a prins această oportunitate a faptului că cei de la Genoa nu-l mai doreau din cauza salariului.

Pentru Guangzhou Evergrande, deținătoarea la zi a Ligii Campionilor Asiei, prețul cerut de italienii de la Genoa 1893 în schimbul lui Alberto Gilardino, cinci milioane de euro, n-a fost o problemă.

Cel care a propus transferul și care a și insistat pentru perfectarea acestuia a fost însuși antrenorul chinezilor, Marcelo Lippi, care-l știa pe atacant de la naționala Italiei, unde cei doi au lucrat împreună.

Lippi a anunţat pe site-ul său oficial că Gilardino a efectuat deja tradiţionala vizită medicală, iar sâmbătă este aşteptat la Guangzhou pentru a fi prezentat oficial presei şi suporterilor.

În vârstă de 32 ani, Gilardino şi-a petrecut întreaga carieră în Italia, unde a evoluat la echipe de top precum AC Milan, Fiorentinan și Parma. El se afla sub contract cu Genoa, însă în sezonul trecut a evoluat la Bologna, sub formă de împrumut.

Alberto Gilardino a marcat 19 goluri în 57 de selecţii pentru reprezentativa Italiei, cu care a cucerit titlul de campion mondial în 2006, sub comanda lui Marcello Lippi.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑