România a luat aur și argint la Mondialele de caiac-canoe: ”Era și timpul!”



011 августа 2014

 

**VIDEO** România a luat aur și argint la Mondialele de caiac-canoe: ”Era și timpul!”

„Era timpul să luăm din nou aurul”, au spus la sosirea în țară prospeții campioni mondiali la canoe. Liviu Dumitrescu și Victor Mihalachi s-au întors de la Mondiale cu aurul în proba de 1000 de metri și cu medalia de argint, obținută în cursa de 500 de metri.

Delegația României s-a întors victorioasă de la Campionatul Mondial de caiac-canoe din Rusia. Echipajul de dublu, format din Liviu Dumitrescu și Victor Mihalachi, a câștigat medalia de aur în proba olimpică de 1000 de metri, distanță pe care românii au parcurs-o în trei minute, 28 de secunde și 340 de miimi, un nou record al competiției.

„Ne-am dorit foarte mult, pentru că era timpul să mai luăm și noi, nu tot alții. Chiar am fost foarte, foarte epuizați, pentru că am și doborât recordul competiției”, a declarat Liviu Dumitrescu.

Președintele FR de caiac-canoe, Ion Bârlădeanu, este încântat de performanța românilor. „Putem spune că după Jocurile Olimpice, anul acesta am reușit să spargem gheața. Să dovedească că pot și ei”, a spus Bârlădeanu.

Și fetele au reușit să impresioneze la Mondiale. După numai o săptămână de pregătire împreună, echipajul de caiac dublu, format din Roxana Borha și Elena Meroniac, s-a clasat pe locul 5 în finala probei de 500 de metri.

„Da, am fost foarte aproape de locul 3, dar având în vedere că nu ne-am antrenat în dublu și nici nu avem experiență, suntem mulțumite, ne luăm revanșa la anul”, a declarat Roxana Borha.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑