Bute a dat lovitura carierei! Va fi antrenat de Freddie Roach: "E un nou debut în cariera mea"



011 сентября 2014

 

**VIDEO** Bute a dat lovitura carierei! Va fi antrenat de Freddie Roach:

Lucian Bute se va pregăti cu cel mai bun antrenor din boxul ultimilor 10 ani, Freddie Roach.

Anunţul a fost făcut chiar de către Bute, care a semnat deja o colaborare cu omul care a pregătit mai mulţi campioni mondiali din box şi nu numai, printre care Manny Pacquiao, Miguel Cotto, Julio Cesar Chavez Junior sau Peter Quillin. Cea mai notabilă performanţă a lui Roach rămâne colaborarea cu Manny Pacquiao, care a devenit campion mondial la 8 categorii de greutate diferite, record în lumea boxului.

Bute a rămas fără antrenor din luna martie, când s-a despărţit de Stephan Larouche, alături de care a lucrat timp de 11 ani. În această vară, gălăţeanul a efectuat trei stagii de pregătire cu trei antrenori de renume din boxul mondial: cubanezul Pedro Diaz, americanul Robert Garcia şi Freddie Roach, alături de care a decis să rămână.

În vârstă de 54 de ani, Roach a fost votat de şase ori antrenorul anului, după ce a reuşit să transforme total foşti sau actuali campioni mondiali. În relaţionarea cu Freddie Roach, Bute a primit o mână de ajutor şi din partea fostului campion mondial din UFC, canadianul Georges Saint Pierre, cu care Lucian are o relaţie de amiciţie şi alături de care s-a antrenat de câteva ori. Saint Pierre a fost pregătit şi el de Freddie Roach.

Freddie Roach a declarat: "Lucian m-a impresionat şi mi-a arătat că încă are dorinţa de a lupta şi mai are forţa să o facă la nivel înalt. Multă lume zice că are 34 de ani şi i-a trecut perioada, dar şi Miguel Cotto are 34 de ani, Manny Pacquiao are 35. Mă aştept la lucruri mari. Am venit alături de el ca să câştigăm titlul mondial. Nu îmi plac leneşii, eu vreau boxeri care să muncească, iar Lucian m-a impresionat din acest punct de vedere. I-am spus că, atunci cînd vom termina pregătirea, va putea bate pe oricine."

Lucian Bute va începe curând stagiul de pregătire şi va merge tocmai în Filipine, unde se va antrena alături de Manny Pacquiao. Pugilistul român a declarat: "E un nou debut în cariera mea. Sunt foarte motivat şi foarte entuziasmat. Am o dorinţă foarte mare să merg mai departe. Îmi place stilul lui Freddie Roach şi sunt fericit că vom lucra împreună. Sunt convins că voi câştiga un titlu mondial din nou. Îi mulţumesc şi lui Stephane Larouche. Alături de el am ajuns campion mondial şi îi voi rămâne mereu recunoscător".

Bute a pierdut două din ultimele 3 meciuri. Înfrângerea prin knock out în faţa lui Carl Froch, din mai 2012, a fost cea mai dureroasă şi l-a costat pe Bute centura mondială în versiunea IBF la categoria supermijlocie. A schimbat apoi categoria, trecând la semigrea, unde a avut o victorie cu Dennis Grachev şi o înfrângere cu Jean Pascal.

Primul meci pe care Bute îl va disputa sub îndrumarea lui Freddie Roach va avea loc pe 6 decembrie, dată pe care românul o anunţase de câteva săptămâni. Bute are în palmares 31 de victorii, dintre 24 obţinute înainte de limită şi două înfrângeri.


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑